Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL Cup: Táborsko v nádherném zápase podlehlo Teplicím

úterý, 19. září 2017, 21:24

V úterním zápase 3. kola MOL Cupu si nakonec postup do osmifinále od Jordánu odvezly prvoligové Teplice, fotbalisté FC MAS Táborsko ale favorita pořádně potrápili a tisícovka diváků si rozhodně přišla na své!

Domácí zahájili nebojácně a ve 13. min. šli do vedení, když po Proškově centru Štohanzl vtipně přizvedl míč patičkou, který nádherně zapadl za gólmana Diviše do sítě – 1:0.

Prvoligoví hosté poté přidali a po jedné kombinaci mazáků Filla a Rezka Toma skvěle vychytal Vaněčka. Ve 33. minutě Kučera po Rezkově zkušené nahrávce už vyrovnal na 1:1. Dvě minuty nato Táborsko málem opět vedlo, jenže Musiolovu vydařenou hlavičku brankář Diviš stačil reflexivně pravou rukou vyškrábnout na rohový kop. To hosté měli více štěstí, když kopali v posledních vteřinách první půle roh a po jeho rozehrání poslal hlavou míč do sítě Jeřábek – 1:2.

Gól do šatny je vždy nemilý – a zřejmě otřásl i fotbalisty Táborska, protože hned v úvodu druhé půle hosté dvěma góly zvýšili až na 1:4. Nejprve pálil mládežnický reprezentant Král a pak Rezek tečoval další Královu ránu.

Rozhodnuto ale nebylo!

V 62. min. Blecha posadil míč na nohu Musiola, jenž dal na 2:4, a vzápětí znovu po Blechově akci Musiol snížil s pomocí tyče dokonce na rozdíl jediné branky! V 66. mohlo být srovnáno. Po Štohanzlově střele téměř skóroval táborský mladíček Vozihnoj, ale brankář Diviš situaci na čáře zachránil. Hosté sice už nejtěsnější náskok uhájili, potlesk ale patřil hlavně domácím.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Zápas jsme začali dobře. Dali jsme šťastný gól Štohanzlem. V kabině jsme si před zápasem řekli, že Teplice mají tři rychlé hráče dopředu – Filla, Rezka a Hyčku, a to se potvrdilo. Měli jsme hrát více z bloku a eliminovat sílu Teplic. Bohužel nám soupeř dal dva góly. Před druhým gólem jsme měli přerušit hru, ale místo toho přišel hloupý roh, který Teplice dobře kopnuly a bylo to 1:2. Do druhého poločasu jsme vstoupili špatně, přitom jsme chtěli zápas vyrovnat, zdramatizovat. To se nepovedlo a soupeř dvěma střelami navýšil skóre na 1:4. Král to trefil tak, jak už to netrefí. Naši hráči to ale nezabalili, za což jim chci poděkovat, hráli jsme pořád naplno, měli jsme pěkné fotbalové akce a snížili jsme na rozdíl jednoho gólu. Vozihnoj tam měl ještě gólovku na 4:4. Naši hru oživil Mrsić. Škoda, že jsme naši snahu nedotáhli do prodloužení.“


FC MAS Táborsko – FK Teplice 3:4 (1:2)

Branky: 62. a 65. Musiol, 13. Štohanzl – 33. Kučera, 45. Jeřábek, 49. Král, 52. Rezek. Rozhodčí: Houdek – Kotalík, Kožár. ŽK: Navrátil. Diváci: 957.

Táborsko: Toma – Prošek (83. Mysliveček), Navrátil, Hell, Klusák – M. Kučera – Štohanzl, Nešický, Kopřiva (58. Vozihnoj), Blecha (73. Mršič) – Musiol. Trenér Nádvorník.

Teplice: Diviš – Urma, Šušnjar, Vondrášek, Jeřábek – Fillo, Rezek (60. Trubač), Král, Hyčka, T. Kučera – Vaněček. Trenér Šmejkal.

 
 
Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle