Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Útok Dynama posílil sparťan Daniel Turyna

 
pátek, 28. července 2017, 21:16

Českobudějovické Dynamo získalo tři dny před prvním soutěžním utkáním čerstvou posilu. Páteční trénink absolvoval s mužstvem devatenáctiletý útočník Daniel Turyna, který přichází na hostování ze Sparty Praha.

S fotbalem začínal v AFK Pečky na Kolínsku, v roce 2005 přestoupil do Slavie Praha, kde prokazoval kanonýrské vlohy. V šestnácti letech se nedobrovolně stěhoval ke konkurenci do Sparty Praha. Byl důležitou součástí sparťanské devatenáctky v mistrovském tažení v sezoně 2015/2016.

V A-týmu Sparty debutoval 4. května 2016 v odvetném zápase semifinále Českého poháru s Jabloncem a během 72 minut vstřelil svůj první gól. Mládežnický reprezentant odešel před ročníkem 2016/17 na hostování do slovenské klubu FK Senica. V první slovenské lize loni odehrál 24 zápasů a vstřelil 2 branky.

Na nedávném mistrovství Evropy U19 v Tbilisi se blýskl dvěma góly proti Švédsku. Česká devatenáctka to dotáhla až do semifinále, kde smolně vypadla s Anglií.

Talentovaný útočník bude v jihočeské metropoli hostovat do června 2018. „Dan je pro nás rozhodně zajímavý fotbalista. Přestože je mu teprve devatenáct let, má toho již dost za sebou a například zkušenosti ze slovenské nejvyšší soutěže se mu budou určitě hodit. Věřím, že jeho hostování bude pro něj i pro nás přínosem a že nám svými góly pomůže k zisku ligových bodů,“ uvedl na klubovém webu Dynama trenér David Horejš.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto sparta.cz