Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do Táborska se vrací trenér Roman Nádvorník

 
čtvrtek, 1. prosince 2016, 10:53

Včera byl odložen pohárový zápas Táborska s Libercem, ale v náhradním termínu už domácí nepovede trenér Petr Frňka. Na táborskou střídačku opět usedne po tříleté přestávce Roman Nádvorník. K mužstvu se připojí v lednu 2017, kdy zahájí zimní přípravu.

Roman Nádvorník zamířil na Soukeník poprvé v dubnu 2013. A do konce roku dokázal s týmem téměř nemožné. Táborsko nejprve zdárně dovedl k záchraně a v následujícím ročníku skončilo po podzimní části 2013/2014 druhé. „Priority byly vcelku jasné a byly vysloveny nahlas většinovým majitelem klubu: aby se neopakovala situaci z posledních tří sezon, kdy klub ve druhé lize bojoval jen o záchranu. Mým úkolem bylo tým pozvednout a připravit tak, aby se dostal do horních pater tabulky,“ hodnotil tehdy Nádvorník, jenž dříve vedl Vlašim, Příbram nebo Viktorii Žižkov. „Nakonec to dopadlo tak, že jsme se dostali i na první místo tabulky. Předčilo to naše očekávání.“

Kvůli osobním problémům měl hlavní trenér Nádvorník od začátku roku 2014 neplacené volno a k týmu už se nevrátil. Taktovku převzal jeho asistent Petr Frňka. Akcionáři FC MAS Táborsko tehdy opakovaně vyjadřovali spokojenost s prací Romana Nádvorníka. „Nemáme důvod ho odstřelit. Jakmile bude moct, rádi ho zase přivítáme zpátky. Počítáme s ním dál,“ říkal ředitel klubu Tomáš Samec. A po třech letech došlo na jeho slova.

Od příchodu Nádvorníka si Táborští slibují vylepšení pozic. „Klub se bude touto změnou snažit v jarní části sezony vylepšit současné postavení týmu v tabulce Fortuna národní ligy, když se po šestnácti odehraných kolech a s 18 body na svém kontě nachází na 12. místě. V tabulce pravdy má pak tým -3 body,“ znělo v tiskové zprávě.

Roman Nádvorník naposledy vedl Táborsko 17. listopadu 2013 ve Varnsdorfu (2:2), když se za něj trefili nejprve Miljan Vukadinović a dnešní hrající asistent Aleš Kočí.

 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle