Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav se po vítězném derby s Č. Krumlovem posunula na třetí flek

 
neděle, 2. června 2024, 11:10

Čechy – Katovice překvapily ziskem bodu v Praze proti druhé Aritmě, kde už po dvaceti minutách držely náskok dvou gólů. V regionálním derby byla na vítězné vlně plující Soběslav jen těžko k zastavení, na domácím stadionu porazila zásluhou zlepšené druhé půle o udržení usilující Č. Krumlov. Spartakovci sérií sedmi výher za sebou poskočili na vysněné třetí místo. V nedělním utkání protrhl Jindřichův Hradec střeleckou smůlu z posledních zápasů, k bodovému zisku mu to ale nepomohlo. Hořovicím Jindřichohradečtí u Vajgaru podlehli 2:3.

SK Aritma Praha – SK Otava Katovice 2:2 (0:2)

Góly: 48. Tošnar, 78. Trenkwitz - 14. Brabec, 21. vlastní (Dostál). Rozhodčí: Svoboda - Fišer, Ikizgül. ŽK: 0:2 (Vonášek, Cibulka). Diváků: 100.

Katovice: Provazník – Sládek, Cibulka, Brabec, Motl – Kotrba – Souhrada, Vonášek, L. Bálek, Štěch (84. Hnídek) – Čibera. Trenér Vašica.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Přijeli jsme na Aritmu a dozvěděli jsme se, že se bude hrát na umělce, protože hlavní hřiště bylo pod vodou. Do Prahy s námi jelo pouze dvanáct hráčů, takže jsme museli vsadit na defenzivní taktiku. Aritmě jsme přenechali aktivitu a sami jsme spoléhali na rychlé brejky. Dva z nich se nám povedly a v poločase jsme vedli 2:0. Aritma ve druhém poločase zvýšila tlak a nebezpečná byla především ze standardních situací. Dvě z nich se nám nepovedlo ubránit a dostali jsme dva góly. Kluci ale bojovali až do konce, hráli s nasazením a ten bod si nakonec zasloužili. Možná nám vyhovovalo, že se hrálo na umělce, protože hřiště bylo menší a soupeř neměl tolik prostoru ke kombinaci.“


FK Spartak Soběslav – FK Slavoj Český Krumlov 3:0 (0:0)

Góly: 53. a 72. Vaněk, 83. Boháč. Rozhodčí: Izugrafov – Tupý, Dimitrov. ŽK: 1:4 (Boháč – J. Matuška, Bauer, Trmal, Polanský). Diváků: 287.

Soběslav: Červenec – Zeman, Boháč, Bouchal, Račák – Hoffmann (46. Pravda), Boucník – Hájek (82. Macák), Pavlík (70. Dumbrovský), Vaněk (87. Hromada) – Coufal (70. Vítovec). Trenéři Hajič a Florián.

Č. Krumlov: Beránek – Trapl, Švec, Gelnar (88. Lach), Trmal (46. Kolář) – J. Matuška (76. Šindelář), Matějček (68. Kubát) – Kordík, Polanský O. Matuška – Bauer. Trenér Šváb.

Richard Florián (trenér Soběslavi): "První poločas nenabídl žádný gól. Soupeř se podle našeho očekávání po ztrátě míče rychle vracel do obranného postavení a dobře zavíral prostory pro naši kombinaci. V útočné fázi se spoléhal na dlouhé nakopávané balóny směrem vpřed, kde se snažil velkým množství útočících hráčů přečíslovat naše obránce. To ale otevíralo velký prostor mezi jejich obrannou a útočnou řadou, což nám umožňovalo lépe získávat odražené míče ve středové prostoru a podnikat rychlé útočné výpady. Bohužel ve dvou nejvýraznějších šancích jsme nebyli úspěšní v koncovce. Do druhého poločasu jsme vstoupili s větší aktivitou a cílem roztrhat pohybem soupeřův obranný blok a zároveň udržet dobrou činnost naší defenzívy, která neumožňovala soupeři těžit z jeho specifické herní výstavby. Odměnou nám byl gól po rychlé kombinaci z pravého křídla, když Marek Coufal dokázal rychle a přesně naservírovat centr do vápna na Filipa Vaňka, který si poradil v souboji se soupeřovým stoperem a dokázal vstřelit zasloužený gól. Soupeř potom musel více otevřít svoji hru a naše útočná síla toho dokázala využít. Po milimetrově přesném centru Davida Pravdy dokázal přidat hlavou další gól Filip Vaněk. Pojistku našeho vítězství přidal ještě Honza Boháč, který se po rohovém kopu dobře zorientoval v závaru hráčů v soupeřově vápně a svou střelou zvýšil stav utkání na konečných 3:0."

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Za druhý poločas jsme vyhrát nezasloužili. Do první trefy to byl vyrovnaný zápas, ale gól na 1:0 byl rozhodující. Potom jsme museli hru otevřít a inkasovali jsme ještě dvakrát. Za druhý poločas si domácí výhru zasloužili. Potřebovali jsme bodovat, to se ale nepovedlo, takže musíme pokračovat dál a příště vyhrát doma s Rokycany. Vypadá to, že se bude rozhodovat až v posledním kole. Nic nevzdáváme, je třeba zvednout hlavu a jít dál.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Hořovice 2:3 (1:2)

Góly: 32. a 76. Votava - 27. a 59. Záluský, 6. Kuška. Rozhodčí: Klátil - Štípek, Štěrba. ŽK: 2:2 (Licehamr, Škrleta - Puchmertl, Vostárek). ČK: 0:1 (83. Záluský). Diváků: 100.

J. Hradec: Vondrák – Rezek, Licehamr, Rejthar, Hauser – Škrleta (62. Pacholík), Petr (79. Filip), M. Mischnik, Plucar, Waník - Votava. Trenér Lukáč.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Především v prvním poločase jsme podali bezkrevný výkon. Z naší strany to byla mizérie, veškeré odhodlání a bojovnost jsme nechali v šatně. Některé individuální výkony byly velice špatné. Z první půle jsem byl tedy zklamaný, takto se nemůžeme prezentovat. Ta druhá začala o něco lépe, bylo vidět, že domluva v šatně pomohla. Kluci se sami vyhecovali, bohužel jsme ale zase dostali gól, po němž nám soupeř odskočil na dvoubrankový rozdíl. Po prostřídání jsme se zvedli, vypracovali jsme si šance, nebylo nám ale přáno a vyrovnat už jsme nestačili.“

Napsal(a) Redakce | Foto FK Spartak Soběslav/Štěpán Ježek
 


 
Reklama