Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Soběslav v derby poločasový náskok s Katovicemi udržela

pondělí, 8. dubna 2024, 05:48

Soběslav – Na soběslavském stadionu se odehrálo druhé letošní derby jihočeských zástupců v divizi. Po J. Hradci se tu představily v odvetách neporažené Katovice. Dvougólový náskok spartakovců z první pětadvacetiminutovky se v konečném účtování ukázal jako klíčový.

Katovickým se v Soběslavi dlouhodobě nedaří. V divizní éře tu ještě nebodovali a obdrželi 16 gólů. Úvodní půlhodina ani nenasvědčovala tomu, že by se nelichotivá statistika měla změnit. Naopak.

Už v 9. minutě potrestal nedůraz v soupeřově obraně David Pravda, který ač tísněn dvěma obránci pohotově zakončil střelou po zemi k tyči.  Když po Vaňkově rohu ve 24. minutě zvýšil zblízka hlavou Václav Hoffmann, vypadalo to, že je zaděláno na debakl.

Katovičtí se však rychle oklepali, trenér Vašica stáhl ze hřiště stopera Brabce, a po dlouhém autu Motla dorážel z bezprostřední blízkosti Jan Vonášek, pro něhož to byla premiérová trefa v divizi po příchodu z Písku.

Pár minut před poločasovou přestávkou si hosté znovu nepohlídali náběh po rohovém kopu Soběslavi. Ondřej Boucník hlavou nezaváhal a zajistil domácím dvougólový odstup.  

Katovice po přestávce přidaly. Po hodině podnikly rychlou křídelní akci, na jejímž konci bylo nekompromisní zakončení střídajícího Davida Bálka. Hosté se snažili až do konce o vyrovnání, ale Soběslav už náskok udržela a ziskem tří bodů poskočila v tabulce na pátou příčku.

FK Spartak Soběslav – SK Otava Katovice 3:2 (3:1)

Góly: 9. Pravda, 24. Hoffmann, 42. Boucník – 34. Vonášek, 62. D. Bálek. Rozhodčí: Klátil – Wulkan, Izugrafov. ŽK: 2:2 (Pavlík, Pravda – D. Bálek, Sigmund). Diváků: 267.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Zeman, Račák – Pavlík, Kubart, Pravda (58. Bouchal), Macák (72. Dumbrovský), Boucník – Vaněk, Hájek (86. Hromada). Trenéři Hajič a Florián.

Katovice: Provazník – Sigmund, Kotrba, Brabec (33. Michal Kynkor), Motl – Vonášek (76. Sládek) – J. Štěch, L. Bálek, Uher, Souhrada (46. Martin Kynkor) – Požárek (46. D. Bálek). Trenér Vašica.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama