Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavoj deklasoval Klatovy, Katovice v 93. minutě rozesmutnily Tachov

neděle, 24. března 2024, 10:19

Čechy – Hlavní událostí bylo vysoké vítězství krumlovského Slavoje nad Klatovy a přiblížení se ostatním kandidátům sestupu. Katovice prodloužily úspěšnou sérii remízou u předposledního Tachova, kde srovnávaly ve třetí minutě nastavení. Naprázdno vyšla Soběslav, která v repre pauze čelila téměř profesionálnímu týmu Příbrami. Víkendové 19. kolo divize A zakončil nedělní duel u Vajgaru. Hradečtí se rozešli smírně s Rokycany.

Krumlovští jsou po dvou zápasech zpátky ve hře o udržení. Plichtu na horké půdě Aritmy Praha potvrdili v podzámčí proti čtrnáctým Klatovům. „Už minule byl náš herní projev dobrý a měli jsme podstatně lepší náladu. Také tentokrát jsme podali výborný výkon, kluci hráli zodpovědně v obraně a čtyři góly jsou bonus navíc. Soupeř byl ale o něco slabší než Aritma, a proto jsme se snáze dostávali do zakončení. Koncovka se nám navíc dařila a ještě do poločasu jsme vedli 2:0,“ chválil si kouč Zdeněk Šváb. Ve 36. minutě otevřel skóre novic Radek Bauer, zakrátko jistil vedení Oliver Polanský. Ve druhém poločase si slavojáci vedení hlídali a hrozili z brejků, z nichž dva přetavily v další dvě branky Matěj Matějček a Jindřich Kordík, kteří se v divizi (stejně jako Bauer) trefili poprvé. „Dvě šance jsme ještě neproměnili, ale zaplať pánbůh za výsledek 4:0,“ oddechl si Šváb po klíčovém střetnutí. „V tabulce žijeme, a to je strašně důležitý. Pro nás to byl zápas jara, dá se říct, a jsme rádi, že jsme ho zvládli. Velký plus je pro nás také to, že jsme druhé utkání v řadě odehráli s nulou vzadu,“ potěšily Švába nejen body, ale další čisté konto brankáře Beránka.

Obavy Soběslavi z reprezentační přestávky a možného startu příbramských pendlů v B-týmu se naplnily. „Mohlo to skončit i remízou, na druhou stranu musím kluky oproti minulému týdnu pochválit, protože sehráli prakticky s druholigovým mužstvem vcelku vyrovnanou partii. Nechybělo mnoho a ten budík jsme si odvezli. Individuálně nás Příbram nakonec přehrála, protože v její sestavě nastoupilo osm hráčů s profesionální smlouvou a jejich kvalita se v určitých fázích zápasu projevila,“ řekl nám kouč Spartaku Radek Hajič. Korejec Park Junyong zařídil první gól Středočechů, když končila první půlhodina, vyrovnal po dlouhém odkopu brankáře Července soběslavský kanonýr Filip Vaněk. Hošek vrátil Příbrami vedení, ale na prázdném hlavním stadionu U Litavky podruhé srovnali hosté Tadeášem Hájkem, který po Vaňkově standardce nezadržitelně zakončil hlavou. „Naši kluci to odmakali, ale na třetí gól ze standardní situace už jsme ale bohužel odpovědět nedokázali, i když jsme dvě velice solidní šance měli. Je to škoda, ale pokud bychom se měli podobným výkonem prezentovat i v dalších zápasech, nemám strach, že bychom nezískávali body,“ hleděl s optimismem do příštích zápasů Hajič.

Vypadalo to, že si Katovičtí vybírají kopec smůly i přímo na hřišti v Tachově. Nejprve pro poruchu autobusu před Plzní dorazili k zápasu posháněnými auty na poslední chvíli. Pak jim asistent rozhodčího odmával po vyrovnávacím gólu v 91. minutě sporné postavení mimo hru…Nechtěli se však vracet kousek od německých hranic s prázdnou a ve třetí minutě nastavení vyrovnali výstavním obloučkem Lukáše Bálka a sebrali domácím tolik potřebné dva body. „I přes všechny peripetie jsme byli v začátku lepší, vypracovali jsme si tři vyložené šance, které jsme ale neproměnili. Bohužel, v 9. minutě jsme zbytečně faulovali a přišla standardka, po níž jsme inkasovali. Od té chvíle se na naše kopačky vloudila nervozita a naše hra byla plná nepřesností. Přizpůsobili jsme se soupeři a byl to spíš boj než fotbal,“ sdělil Jihočeskému fotbalu kormidelník Luboš Vašica. Katovickému kouči vyšla sázka na oživení hry a čtyřnásobné střídání v 61. minutě. Na kýžené vyrovnání došlo v hodině dvanácté. „Jsem rád, že hráče neuznaný gól nezlomil, sebrali všechny síly a nakonec se jim povedlo vyrovnat. S bodem jsme spokojeni, i když Tachov je mužstvem z konce tabulky. Soutěž je ale hodně vyrovnaná a každý soupeř má svou kvalitu. Jsme rádi, že stále držíme jarní neporazitelnost, a doufám, že nám to vydrží,“ přál si Vašica.

Hradečtí nastřádali v prvních zápasech odvetné části čtyři body a do nedělního domácího zápasu s Rokycany vstupovali v roli favorita. Vytvořili si územní převahu, ale s koncovkou byli na štíru. „Bohužel, dneska jsme ztratili dva body. Musím říct, že jsme byli lepším týmem, ale scházela nám větší kvalita a fotbalovost ve finální fázi. V první i ve druhé půli jsme se dostali do několika příležitostí, ale v koncovce se nám nedařilo, a to byl důvod, proč jsme pouze remizovali,“ sdělil po nedělním střetnutí u Vajgaru domácí trenér Roman Lukáč. Samotný závěr byl divoký a v posledních třech minutách padly dva góly. Hradec otevřel skóre z trestného kopu Michalem Mischnikem, radost v domácím táboře netrvala ani jednu minutu, když Západočeši vyrovnali Krocem na konečných 1:1. „V závěru jsme sice šli do vedení, ale hned po minutě jsme dostali po odraženém balónu ze skrumáže vyrovnávací gól,“ litoval zbytečného bodové ztráty Lukáč.

Výsledky jihočeských zástupců v 19. kole divize A


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Klatovy 1898 4:0 (2:0)

Góly: 36. Bauer, 42. Polanský, 70. Matějček, 77. Kordík. Rozhodčí: Izugrafov - Eibl, Dimitrov. Bez karet. Diváků: 195.

Č. Krumlov: Beránek – Kordík, Kabele, M. Švec, Trapl – Gelnar (76. Šindelář) – Parakhnenko, Matějček, O. Matuška (85. Hončík) – Bauer (81. Schuppler), Polanský. Trenér Šváb ml.


FK Tachov – SK Otava Katovice 1:1 (1:0)

Góly: 9. Braun – 90. (+3) L. Bálek. Rozhodčí: Šlajs – Říha, Hessová. ŽK: 1:4 (86. Pavlas – 55. Motl, 70. Brabec, 85. Sigmund, 88. Souhrada). Diváků: 220.

Katovice: Provazník – Sigmund, Brabec, Michal Kynkor, Motl (61. Sládek) – Kotrba (61. D. Bálek), L. Bálek, Martin Kynkor (61. J. Štěch), Vonášek – Uher (93. Čibera) – Požárek (61. Souhrada). Trenér Vašica.


FK Příbram B – FK Spartak Soběslav 3:2 (2:1)

Góly: 15. Park, 36. Hošek, 65. Novotný – 27. Vaněk, 57. Hájek. Rozhodčí: Krůs – Havránek, Pena. ŽK: 2:3 (60. Gornický, 85. Čejka – 54. Dumbrovský, 62. Boháč, 81. Zeman). Diváků: 50.

Soběslav: Červenec – Kubart, Zeman, Boháč – Pavlík (89. Hromada), Boucník, Pravda (83. Hoffmann), Dumbrovský (68. Račák) – Hájek – Vaněk, Macák (68. Coufal). Trenéři Hajič a Florián.


FK Jindřichův Hradec 1910 - FC Rokycany 1:1 (0:0)

Góly: 87. M. Mischnik – 88. Kroc. Rozhodčí: Novotný – Vychodil, Cigáň. Bez karet. Diváků: 120.

J. Hradec: Vondrák – Rezek (69. Madar), Licehamr, Rejthar, Hauser – Waník, R. Mischnik (85. Plucar), M. Mischnik, Petr, Didek (69. Žilák) – Votava. Trenér Lukáč.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein
 


 
Reklama