Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní celky zakončily přípravu vítězně. Generálky na jaro zvládly

 
pondělí, 4. března 2024, 10:20

Jihočeský kraj – K posledním přípravným zápasům nastoupili o víkendu čtyři fotbaloví zástupci jižních Čech v divizi. Trenéři Lubomír Vašica (Katovice), Zdeněk Šváb (Č. Krumlov), Roman Lukáč (J. Hradec) a Richard Florián (Soběslav), jak nám prozradili, byli s předvedenými výkony ve vítězných generálkách spokojení. Příští víkend startuje jarní část divizní skupiny A.

FK Slavoj Český Krumlov

V divizi poslední Slavoj Č. Krumlov odehrál generálku s Olešníkem na hlavním hřišti. Po oboustranně kvalitní hře a dvěma gólům v úvodní půlhodině zvítězil 2:0. Nejprve se po centru Kordíka prosadil zimní střelec Polanský, brankář, jenž si vysloužil místo v útoku i pro jaro. Zanedlouho hlavou po rohu zvýšil sám Kordík. „První poločas byl z naší strany dobrý, s výkonem jsem byl spokojený. Ve druhé půli jsme začali víc bránit a již jsme se nehrnuli tolik dopředu. Olešník jsme ale téměř k ničemu nepustili,“ hodnotil trenér Slavoje Zdeněk Šváb, který místo maroda Beránka postavil mezi tyče R. Švece. Po přestávce tempo hry opadlo. „Nedá se celý zápas hrát pouze dopředu. Je třeba taky bránit a měnit rytmus hry,“ poznamenal po závěrečném duelu zimní přípravy Šváb. „Ještě jsou tam nějaké chybičky, jinak se ale náš herní projev zlepšil. Mladí kluci se otrkávají v dospělém fotbale a je vidět, že chtějí. Jenom potřebujeme udržet koncentraci celých devadesát minut,“ zdůraznil před prvním mistrovským duelem s Doubravkou Šváb.

SK Otava Katovice

Katovice se před premiérou v Příbrami představily na umělce v Písku.  Místní dorost U19 posílila hned pětice hráčů (Pech, Vokurka, Mařík, Kohout a Štěch), kteří střídali v sobotním dopoledním utkání ČFL. Přesto hosté z Katovic soupeře přehráli a nastříleli mu půltucet gólů. Po třech v obou poločasech. Ten nejhezčí vsítil v první půli z vlastní poloviny a kousek od půlící čáry Sládek, který nachytal na švestkách příliš vepředu stojícího brankáře Schánělce, jehož starší bratr Tomáš hostuje ze Sparty ve Zlíně. Katovičtí těsně před utkání dotáhli do konce opětovné hostování Martina Souhrady z Písku, ten se s kapitánskou páskou uvedl proti mateřskému klubu gólem. I přes malý počet hráčů byl kouč Lubomír Vašica spokojený nejen s generálkou, ale i s celou přípravou. „Byli jsme rádi, že jsme si zahráli se silným soupeřem. Byla to dobrá prověrka před prvním mistrovským zápasem. I když nás bylo v zimě málo a museli jsme v zimě zrušit tři utkání, kluci pracovali poctivě a ten základ odmakal, co měl,“ zhodnotil Vašica.

FK Spartak Soběslav

Poslední přátelské střetnutí v zimní přípravě absolvovali Soběslavští na Hluboké proti Rudolfovu. „Nebylo z naší strany úplně povedené,“ řekl na úvod Richard Florián, jeden ze dvou trenér Soběslavi. Rudolfov po celý zápas bránil a spartakovci jen těžko hledali recept na „betonovou“ obranou. „I když jsme měli jasnou herní převahu, drželi míč a hráli útočně, šel do vedení soupeř po naší velké individuální chybě. To ještě upevnilo jeho obranné pojetí a naopak v naší hře způsobilo přehnanou motivaci až zbrklost utkání co nejdříve otočit. Nutno podotknou, že soupeřův obranný blok působil po celé utkání velmi kompaktně a nám dělalo velké potíže jeho překonání. Chyběla nám dostatečná trpělivost. Dělali jsme spoustu chyb v kombinaci a ve zhuštěném prostoru nám chyběl pohyb a přesnost v práci s míčem,“ komentoval průběh generálky Florián, jehož svěřenci dokázali výsledek zásluhou Hájka a dvě minuty před koncem Dvořáka nakonec otočit. „Pozitivem je alespoň to, že jsme si na závěr přípravy vyzkoušeli hrát proti jinému hernímu pojetí, než jsme byli v poslední době zvyklí,“ dodal trenér Spartaku, který zahájí jaro na umělce Hořovic.

FK Jindřichův Hradec 1910

Také Hradečtí vyrazili za generálkou pod hlubocký zámek a nad lídrem krajského přeboru zvítězili po přestřelce 5:3. Mezi střelce se zapsal novic Zdeněk Didek, jehož přestup z N. Včelnice se dotahuje do konce. Trenér Roman Lukáč musel se sestavou proti domácí Hluboké improvizovat. Zdaleka neměl všechny své ovečky pohromadě. „Tým jsme dávali těžko dohromady, protože jsme měli problémy s marodkou. Chyběla nám především dvojice stoperů,“ mrzelo hradeckého kouče, že nemohl postavit základní jedenáctku, s níž počítá do jara. „Zápas s kvalitním soupeřem jsme nicméně zvládli v dobrém tempu. Hluboká dokázala, že lídrem krajského přeboru je oprávněně. Šli jsme do dvoubrankového vedení, pak jsme ale nechali hrát Hlubokou, a to se nám vymstilo, protože soupeř do poločasu vyrovnal na 2:2. Díky dobrému úvodu druhého poločasu jsme ale nakonec vítězství strhli na naši stranu,“ kvitoval Lukáč před úvodním důležitým střetnutím divize doma s Tachovem. Filip Votava, jenž byl v zimě na zkoušce v Příbrami, v generálce potvrdil pověst nejlepšího střelce divize (12 gólů) dvěma zásahy.

Fakta z generálek jihočeských divizionářů


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník 2:0 (2:0)

Góly: 13. Polanský, 25. Kordík.

Č. Krumlov: R. Švec – Kolář, Kabele, M. Švec, Ryneš – Kordík, J. Matuška (40. Šimek), Gelnar (70. Matějček), O. Matuška (65. Š. Šindelář) – Bauer, Polanský (70. Parakhnenko). Trenér Šváb.


TJ Hluboká n. Vlt. – FK Jindřichův Hradec 3:5 (2:2)

Góly: Tauber 2, Kadlec – Votava 2, Ježek, Didek, Jílek.

J. Hradec: Vondrák – Waník, Jaroš, Plucar, Hauser – Ježek, M. Mischnik, R. Mischnik, Petr, Didek – Votava. Trenér Lukáč.


FK Spartak Soběslav – SK Rudolfov 2:1 (0:1)

Góly: 61. Hájek, 88. Dvořák – 12. Tlamsa.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Zeman, Boháč – Pavlík, Kubart, Pravda, Boucník, Dumbrovský – Hájek, Coufal. Střídali Dvořák, Hromada, Račák, Maršík, Macák. Trenéři Hajič a Florián.


FC Písek komb. – SK Otava Katovice 2:6 (1:3)

Góly: Kohout 2 – D. Bálek 2, J. Štěch, Souhrada, Sládek, Uher.

Katovice: Provazník – Sládek, Kotrba, Michal Kynkor, Sigmund – J. Štěch, L. Bálek, Souhrada, Martin Kynkor, D. Bálek – Uher. Střídal Čibera. Trenér Vašica.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama