Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby u Vajgaru jednoznačně ovládli hosté z Katovic

 
sobota, 11. listopadu 2023, 20:42

Jindřichův Hradec – S divizním podzimem se lépe rozloučili Katovičtí, kteří byli u Vajgaru jednoznačně lepším mužstvem. V regionálním derby zaslouženě zvítězili 4:1 a poprvé venku brali tři body.

V utkání hraném za sychravého podzimního počasí skórovali jako první hosté z Katovic. Už ve 14. minutě využil David Bálek podklouznutí domácího obránce a poslal Katovice do vedení.

Jindřichohradečtí pak srovnali krok a ve 29. minutě zásluhou Martina Petra i skóre. Z vyrovnání se ale domácí radovali jen jednu minutu. Ve 30. minutě se po centru z pravé strany znovu střelecky prosadil David Bálek a tentokrát hlavou dal na 2:1 pro hosty.

Stav 1:2 z pohledu nováčka Jindřichova Hradce svítil na ukazateli skóre i v polovině zápasu. Když v 67. minutě proměnil po faulu na Kynkora katovický kapitán Tomáš Janoch penaltu, nevypadalo to s domácími moc nadějně.

Hosté byli i ve druhém poločase iniciativnější a jejich zaslouženou výhru podtrhl o čtyři minuty později po rohovém kopu znovu Tomáš Janoch. Jindřichovu Hradci nelze upřít snahu, domácí ale na dobře hrající Katovice, neúnavně povzbuzované hrstkou fanoušků, nestačili.

Na těžkém a podmáčeném terénu se hrálo velice slušně, hlavní rozhodčí Fojtík ukázal za celý zápas jen jednu žlutou kartu.    

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Bohužel jsme nezachytili začátek zápasu, kdy soupeř byl lepším týmem. Lacině jsme prohrávali osobní souboje, soupeř byl energičtější a zaslouženě šel do vedení. Vyrovnali jsme hru, podařilo se nám vyrovnat, avšak znovu jsme propadli v souboji u lajny a po centru jsme znovu dostali gól, který soupeře nakopl. Ve druhé půli rozhodly dvě standardní situace. Jeden gól padl z penalty, která možná byla, ale v prvním poločase rozhodčí podobnou neodpískal, což nám zase trošku zvedlo tep. Po rohu pak Katovice přidaly ještě čtvrtý gól a bylo rozhodnuto. Zápas jsme nezvládli i kvůli problémům, s jakými se náš kádr potýká. Doufám, že se přes zimu dáme zdravotně dohromady a posílíme tak, abychom soutěž udrželi.“

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Navázali jsme na výkony z minulých zápasů, od utkání s Doubravkou se naše výkony zvedají nahoru. Dneska jsme to potvrdili v těžkém utkání v Jindřichově Hradci. Celý zápas pršelo, hrálo se na těžkém terénu, ale po celých devadesát minut jsme byli lepším týmem. Byli jsme vždy o krok dál a tentokrát jsme měli i štěstí, že jsme proměnili brankové příležitosti, které se nám naskytly. Naše výhra byla naprosto zasloužená a všichni hráči zasluhují pochvalu. I když naše výhra vypadá jednoznačně, nebyl to jednoduchý zápas. Bylo to hodně o běhání a soubojích, a o to víc si takového vítězství cením.“

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Otava Katovice 1:4 (1:2)

Góly: 29. Petr – 14. a 30. D. Bálek, 67. (pen.) a 71. Janoch.
Rozhodčí: Fojtík – Depeš, Klír.
ŽK: 1:0 (R. Mischnik).
Diváků: 50.

J. Hradec: Cettl – Waník, Licehamr, Hauser – Ježek (75. Cypra), R. Mischnik, Petr, Praveček, Janák – M. Mischnik, Votava. Trenér Lukáč.

Katovice: Provazník – Sigmund, Janoch, Michal Kynkor, Brabec – Kahuj, Kotrba – L. Bálek (82. Souhrada), Martin Kynkor, Hnídek (75. Motl) – D. Bálek (88. Kostka). Trenér Vašica.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto SK Otava Katovice
 


 
Reklama