Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bratři Mischnikové rozhodli o výhře Jindřichova Hradce nad béčkem Domažlic

 
neděle, 29. října 2023, 22:03

Jindřichův Hradec – Tým od Vajgaru od deváté minuty s rezervou Domažlic prohrával, ještě v prvním poločase ale dokázal skóre otočit a po přestávce si tři body pojistili dalšími dvěma góly.

Do utkání vstoupili lépe hráči z Chodska, kteří se v 9. minutě ujali vedení díky dobře provedenému trestnému kopu Ladislava Janči. Jindřichohradečtí ale naštěstí brzy odpověděli.

O tři minuty později domácí zaútočili po pravé straně Pravečkem, jehož přihrávku si našel v šestnáctce Jakub Jaroš a vyrovnal na 1:1.

Domácí byli od té chvíle lepším týmem, přebrali iniciativu a těsně před poločasovou přestávkou dali druhý gól. Ve 42. minutě našel Roman Mischnik ve vápně svého bratra Michala a ten skóroval na 2:1.

„V první půli jsme byli lepším týmem, byť jsme brzy inkasovali gól. Díky naší aktivitě a dobrému presinku jsme se ale postupně začali dostávat do šancí a ještě před pauzou se nám podařilo zápas otočit,“ okomentoval první část utkání jindřichohradecký trenér Roman Lukáč.

Druhý poločas začal obrovskou příležitostí Domažlic. Brankář Cettl musel čelit Aubrechtovi, který se před ním ocitl zcela sám, těžkou situaci ale zvládl. Západočeši měli ve druhém poločase navrch, Jindřichohradečtí se však úspěšně bránili a v závěru své vítězství z rychlých brejků potvrdili.

V 85. minutě své spoluhráče uklidnil svou druhou trefou v utkání Michal Mischnik. Hosté vsadili vše na ofenzivu, ale v nastaveném čase domácím vyšel další bleskový kontr, který úspěšně zakončil Roman Mischnik a pečetil na konečných 4:1.

„Ve druhé půli soupeř přidal na aktivitě, hrál víc na riziko a nám se dlouho nedařila přechodová fáze. Ke konci nám ale začaly vycházet rychlé brejky, dva jsme proměnili a z těžkého zápasu máme dobré tři body,“ zhodnotil výkon Jindřichova Hradce Roman Lukáč.   

FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Jiskra Domažlice B 4:1 (2:1)

Góly: 42. a 85. M. Mischnik, 12. Jaroš, 90. R. Mischnik – 9. Janča.
Rozhodčí: Nymsa – Svoboda, Jiříček.
ŽK: 2:4 (Licehamr, Jaroš – Černý, Aubrecht, Sojka, Soběhart).
Diváků: 80.

J. Hradec: Cettl – Waník, Licehamr, Rejthar, Hauser – Praveček, Jaroš, M. Mischnik (89. Petr), R. Mischnik, Janák (90. Ježek) – Votava (87. Wölfl). Trenér Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama