Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav vedla o dva góly, nakonec se musela spokojit jen s remízou

 
sobota, 28. října 2023, 19:21

Soběslav – Domácí Spartak hodinu kraloval, ale v poslední půlhodině prokázal Sokolov své kvality a oba týmy si nakonec body rozdělily.

Spartak vstoupil do utkání aktivně a v úvodu si vypracoval několik výborných příležitostí ke skórování. Gólově se ale Soběslav prosadila až ke konci prvního poločasu. Zasloužené vedení domácím zajistil hlavičkující Jan Vítovec, jehož našel svým centrem Coufal.

Hostující trenér zareagoval na vedoucí branku Soběslavi hned trojím střídáním, Spartak ale měl v těchto fázích utkání hru pod kontrolou. „Na zápas jsme se dobře připravili. Hosté měli snahu nás přečíslovat, my jsme si ale hráče Sokolova dobře přebírali a soupeře jsme k ničemu nepustili. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, což odrážel i stav po první části zápasu,“ byl po prvních pětačtyřiceti minutách spokojený trenér Spartaku Richard Florián.

Ve výborné hře Soběslavští pokračovali i na začátku druhé půle a dobrou hru Spartaku korunoval v 50. minutě druhým gólem Filip Vaněk, jenž se prosadil krásnou střelou přibližně z pětadvacetimetrové vzdálenosti.

Vedení 2:0 vypadalo slibně, konec zápasu byl ale ještě daleko. Hráči Baníku nerezignovali a v dalším pokračování zápasu dokázali, že v popředí tabulky nejsou náhodou. „Hosté v poslední půlhodině prokázali své kvality, hráli na velké riziko, a to se jim vyplatilo,“ potvrzuje Florián.

V 66. minutě Tomáš Mikleš snížil na 2:1 a sedm minut před koncem Lukáš Václavík vyrovnal na 2:2. „Posledních třicet minut probíhalo jasně v režii Sokolova a nakonec ještě můžeme být za remízu rádi,“ uznal Richard Florián kvalitu Sokolova. Stínem zápasu je obnovené zranění Aleše Kutnera, který musel po hodině hry nuceně střídat.

FK Spartak Soběslav – FK Baník Sokolov 2:2 (1:0)

Góly: 37. Vítovec, 50. Vaněk – 66. Mikleš, 83. Václavík.
Rozhodčí: Wulkan – Jakl, Klátil.
ŽK: 2:3 (Dumbrovský, Pravda – Kabantsov, Krlička, Zázrivec).
Diváků: 147.

Soběslav: Červenec – Větrovský, Boháč, Kubart, Dumbrovský – Vaněk, Hoffmann, Boucník, Pravda, Coufal (60. Kutner) – Vítovec. Trenéři: Hajič a Florián.
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák