Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Slavoje Šváb si přál k padesátinám tři body, nakonec se ale spokojil i s jedním

sobota, 21. října 2023, 21:44

Český Krumlov – Proti béčku Příbrami uhrál domácí Slavoj cenný bod. Dvakrát prohrával, pokaždé ale dokázal vyrovnat a nakonec sahal i po vítězství, když v nastavení běžel Ondřej Matuška sám na brankáře.

Dárku v podobě tří bodů se čerstvě padesátiletý kouč Českého Krumlova Zdeněk Šváb od svých svěřenců nedočkal, vzhledem k vývoji zápasu však byl i s bodem spokojený. „Mám trošku rozporuplné pocity, protože v závěru jsme mohli zápas překlopit na naši stranu, ale asi ano, s bodem jsem spokojený,“ potvrdil trenér slavící významné jubileum.

Zápas začal tak, jak je pro hráče Slavoje v této sezóně typické. Opět dostali brzký gól, už v 16. minutě otevřel skóre příbramský Štěpán Krameš. O deset minut později bylo domácím ještě hůře. Ve 26. minutě totiž přidal druhou branku Jan Brabec, který u Středočechů hostuje společně s Davidem Krchem z Dynama ČB, a na bodový zisk pro Českokrumlovské to opět nevypadalo.

Těsně před odchodem do šaten ovšem přišel důležitý moment. Jakub Kabele zahrával ve 45. minutě standardní situaci a Roman Kolář snížil na rozdíl jedné branky. Po změně stran přišla i změna systému hry a Českokrumlovští začali být pro svého soupeře více nebezpeční.

Trenér Šváb vyměnil útočníky, místo Trmala poslal na plac Parakhnenka a změny se vyplatily. V 64. minutě si Slavoj opět pomohl standardkou. Tu zahrával z velice výhodné pozice na hranici vápna Zdeněk Kuna a levačkou okolo zdi se trefil perfektně – 2:2.

V 78. minutě však skóroval hlavou čerstvý Filip Šindler a po jeho gólu na 2:3 se body domácím opět vzdálily. Domácí se ale nesložili a v 84. minutě střídající Tom Gelnar po dvou minutách na trávníku do třetice vyrovnal.

To ale Slavoji nestačilo a v posledních pěti minutách domácí Příbramské zmáčkli. Českokrumlovští si vytvořili ještě dvě velké šance, především únik Parakhnenka volal po gólu, skóre už se ale neměnilo.

„Zápas se musel divákům líbit, viděli šest branek a remíza je nakonec asi spravedlivá. Ve druhém poločase jsme byli i lepším týmem a je jen škoda, že jsme nepřidali ještě ten čtvrtý gól. Byli bychom ještě spokojenější,“ řekl trenér Slavoje Šváb.

FK Slavoj Český Krumlov – FK Příbram B 3:3 (1:2)

Góly: 45. Kolář, 64. Kuna, 84. Gelnar- 16. Krameš, 26. Brabec, 78. Šindler.
Rozhodčí: Jakl – Popelka, Wulkan.
ŽK: 3:2 (Svoboda, J. Matuška, Kuna – André, Roušar).
Diváci: 156.

Č. Krumlov: Polanský – Švec, Kabele, Matušek – J. Matuška, Svoboda (82. Gelnar), Kolář, Kuna, Trapl (57. O. Matuška) – Vávra, Trmal (46. Parakhnenko). Trenér Šváb ml.         

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama