Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovičtí přerušili šnůru porážek a doma zdolali těsně Doubravku

 
sobota, 21. října 2023, 21:34

Katovice – Tři zápasy v řadě fotbalisté Katovic prohráli, nepříjemná série ale skončila. Svěřenci trenéra Vašici se opět mohli spolehnout na domácí prostředí, kde ve 12. kole porazili Doubravku 2:1.

„Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, protože Doubravka má fotbalové mužstvo. Zvítězili jsme díky většímu nasazení a konečně se na nás taky usmálo štěstí. Vyhráli jsme zaslouženě,“ zhodnotil duel s Doubravkou trenér Katovic Luboš Vašica.

Katovičtí měli výborný vstup do zápasu. Domácím se již ve druhé minutě povedla rychlá akce po lajně, následoval centr, který Kadula na přední tyči minul, ale na zadní tyči už Lukáš Bálek nasměroval míč do sítě – 1:0.

Hrál se vyrovnaný zápas a v 67. minutě se vyrovnalo i skóre. Hráčům Doubravky se podařilo zatlačit Katovické do jejich vápna a po krátkém tlaku se hostům podařilo dosáhnout vyrovnávací branky, kterou vstřelil Václav Světlík.

V dalších minutách pokračoval vyrovnaný duel, hrálo se od vápna k vápnu, a čtvrt hodiny před koncem se prosadili zase domácí. U rozhodujícího gólu byl opět Lukáš Bálek. Ten díky dobrému napadání dostal hostujícího Rudolfa Nováka pod tlak a stoper Doubravky si dal vlastní gól.

Plzeňané se pak snažili dostat domácí pod tlak dlouhými nakopávanými balóny, domácí obrana však pracovala spolehlivě a cennou výhru nakonec Katovice uhájily.

Katovičtí mohli vyhrát vyšším rozdílem, i v duelu s Doubravkou si vypracovali dostatek šancí, jejich proměňování ale v poslední době není silnou stránkou. „Gólů jsme mohli dát víc, jsme ale rádi i za těsné vítězství. O to je možná cennější,“ dodal Luboš Vašica.

SK Otava Katovice – SK Senco Doubravka 2:1 (1:0)

Góly: 2. L. Bálek, 75. Novák (vlastní) – 67. Světlík.
Rozhodčí: Talpáš – Matyš, Melničuk.
ŽK: 4:1 (Michal Kynkor, D. Bálek, Brabec, Kotrba – Kule).
Diváků: 296.

Katovice: Provazník – Sigmund, Janoch, Michal Kynkor, Brabec – Kahuj (58. Kotrba), Martin Kynkor, D. Bálek, L. Bálek, Motl – Kadula (91. Hnídek). Trenér Vašica.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama