Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V derby se z vítězství radoval Jindřichův Hradec. Slavoj ale neměl k zisku bodu daleko

 
neděle, 15. října 2023, 22:51

Jindřichův Hradec – U Vajgaru hostil v derby Jindřichův Hradec fotbalisty Českého Krumlova a po zlepšeném výkonu ve druhém poločase vyhrál 2:1. Tři body vystřelil domácímu celku střelecky disponovaný Filip Votava.

Žádné velké překvapení se u Vajgaru nekonalo. Jindřichohradečtí byli podle aktuálního postavení obou týmů v tabulce favority, a to také potvrdili, i když se na tři body dost nadřeli.

Do zápasu vstoupili domácí podle očekávání aktivněji a ve 12. minutě se ujali vedení. Pravečkova tečovaná rána se odrazila od tyče a Filip Votava se štěstím vrátil míč do sítě – 1:0.

Příznivý vývoj zápasu jako by hráče Jindřichova Hradce uspokojil a byli to hosté, kdo ve zbytku prvního poločasu diktoval tempo hry. Ve 23. minutě se také Slavoj dočkal zaslouženého vyrovnání, když se přízemní střelou z hranice vápna prosadil David Trmal 1:1.

Domácí se trápili a byli rádi, že poločas dohráli bez další obdržené branky.

Poločasová přestávka domácímu mužstvu prospěla a ve druhé části utkání se Jindřichův Hradec znovu dostal do hry. Jindřichohradečtí zatlačili hosty na jejich půlku a vytvářeli si i šance.

Gólu se ale domácí dočkali až v 78. minutě a děkovat mohou střeleckým schopnostem svého kapitána Filipa Votavy, jemuž na druhý gól opět nahrál Ondřej Praveček – 2:1.

Domácí měli ve druhé půli převahu, několikrát ale nebezpečně zahrozili i Českokrumlovští. Po přestávce už ale Slavoj produktivní nebyl a derby tak skončilo těsnou výhrou Jindřichova Hradce v poměru 2:1.  

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Začali jsme vcelku dobře, vstřelili jsme úvodní brankou utkání, pak jsme ale nepochopitelně polevili. Začali jsme tahat balón, a to vyhovovalo Českému Krumlovu, který nakopával balóny a zbývajících zhruba dvacet minut prvního poločasu strávil na naší polovině. My jsme si nedokázali přihrát, v této fázi zápasu jsme hráli velmi špatně. Taky jsme za to byli potrestáni. Ve druhé půli jsme se zlepšili, zjednodušili jsme přihrávku a do hry jsme se dostávali zase my. Povedlo se nám soupeře zatlačit a nakonec i vstřelit vítěznou branku. Ve druhém poločase jsme si vytvořili tři až čtyři tutové šance, proměnili jsme ale jen jednu. Bylo to sice utrápené vítězství, i takové se ale počítá.“

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Opět jsme klasicky nezachytili začátek, už ve dvanácté minutě jsme dostali gól. Pak jsme se zvedli, začali jsme hrát docela dobrý fotbal a ještě do poločasu se nám podařilo vyrovnat. Myslím, že zhruba od patnácté minuty jsme byli lepším mužstvem. Ve druhém poločase se domácí zlepšili a začali se více tlačit do brány. Přečkali jsme dvě nebo tři šance soupeře, ale pak jsme dostali v 78. minutě gól. Ve druhé půli měli domácí čtyři šance, z nichž dali jeden gól, my jsme měli tři šance, ale gól jsme nedali. Zápasu by více slušela remíza, ale domácí byli šťastnější, a proto vyhráli. Musím ale říci, že tentokrát jsme prohráli se ctí.“

FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Slavoj Český Krumlov 2:1 (1:1)

Góly: 12. a 78. Votava – 23. Trmal.
Rozhodčí: Jansa – Depeš, Jureček.
ŽK: 3:2 (Cettl, Rejthar, R. Mischnik – Svoboda, J. Matuška).
Diváků: 120.

J. Hradec: Cettl – Jaroš, Licehamr, Rejthar, Hauser – Waník (88. Petr), R. Mischnik, M. Mischnik, Praveček (92. Ježek), Janák (90. Pacholík) – Votava (90. Wölfl). Trenér Lukáč.

Č. Krumlov: Polanský – Švec, Kabele, Matušek – Svoboda (83. Poláček), J. Matuška, Kolář, Kuna, Trapl (88. Gelnar) – Trmal (83. Parakhnenko). Trenér Šváb .

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama