Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichohradečtí v Sokolově zklamali. Baníkovci rozhodli už v prvním poločase

 
sobota, 7. října 2023, 21:46

Sokolov – Na hřišti loňského účastníka České fotbalové ligy se jindřichohradeckému nováčkovi divize nedařilo a domácí se vracel se čtyřgólovým přídělem. Baník Sokolov potvrdil domácí suverenitu a v tabulce si polepšil posunem na třetí místo.

Na dalekou cestu do severozápadního cípu Čech se fotbalisté Jindřichova Hradce vydali už v pátek. Na zápas se tedy měli možnost dobře vyspat, ale naopak působili v sobotu dopoledne na hřišti jako po úmorné cestě autobusem a první poločas prospali.

Sokolov byl v první půli jednoznačně lepším celkem a svou převahu gólově vyjádřil po půlhodině hry dvěma slepenými brankami Dominika Kubince.

Zdálo se, že do kabin půjdou Jindřichohradečtí s dvougólovým mankem, v nastavení prvního poločasu ale přispěchal ještě s jedním gólem Daniel Krlička, který se parádně trefil z dálky.

V poločase byl stav 3:0. „První část zápasu nám hrubě nevyšla, hráli jsme bojácně a agresivní soupeř nás za naši pasivitu potrestal,“ postěžoval se kouč Jindřichova Hradce Roman Lukáč.

Tým od Vajgaru momentálně trápí značná marodka (citelně schází Votava) a Lukáč tak neměl k dispozici moc variant, jak by mohl hru svého mužstva ve druhém poločase oživit. „Řekli jsme si, že nemůžeme dlouho tahat balón, ale naopak musíme zrychlit přihrávku a dostat tím soupeře pod tlak,“ říká trenér, jaké pokyny udělil svým hráčům před nástupem do druhého poločasu.

Po pauze skutečně přišlo částečné zlepšení a hosté už byli Sokolovu vyrovnanějším soupeřem. Jindřichohradečtí už několikrát dokázali v této sezóně zvrátit vývoj utkání, v Sokolově na to ale neměli. V 64. minutě naopak inkasovali ještě čtvrtý gól z kopačky Tomáše Holíka. „Domácí byli lepší a vyhráli zaslouženě. Hlavně v první půli byli daleko živější a přehráli nás,“ shrnul zápas Roman Lukáč.

FK Baník Sokolov – FK Jindřichův Hradec 4:0 (3:0)

Góly: 32. a 35. Kubinec, 48. Krlička, 64. Kubík. Rozhodčí: Pálek – Fencl, Kříž. Bez karet. Diváků: 214.

J. Hradec: Cettl - Jaroš, Licehamr, Rejthar, Hauser – Praveček, Petr (86. Cypra), M. Mischnik, R. Mischnik, Janák (81. Wölfl) – Waník. Trenér Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Baník Sokolov
 


 
Reklama