Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pro hráče to byl nevšední zážitek, říká po vyřazení kouč jihočeského výběru Domin

 
čtvrtek, 5. října 2023, 15:35

Písek – Ještě deset minut před koncem držel Jihočeský výběr v utkání úvodního kola Regions Cupu s Pražským FS náskok 2:1, ale hosté vzápětí vyrovnali a v penaltovém rozstřelu měli přesnější mušku. Jihočechům nepřálo ani štěstí. Ztratili dvougólový náskok, dali si vlastní gól, zahodili penaltu za stavu 2:1. „Je to velká škoda,“ smutnil trenér Jihočechů Václav Domin.

Jaké máte dojmy z utkání proti výběru Prahy?

Pro hráče to musel být zážitek, protože si zahráli za umělého osvětlení na kvalitním terénu proti silnému soupeři, který stavěl na hráčích hrajících divizi. Všichni jsme si to užili, krajský fotbalový svaz všechno dobře připravil včetně pozápasového občerstvení. Všem hráčům, kteří se zúčastnili, bych chtěl poděkovat.

Jaký byl průběh samotného zápasu?

Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0, ale ještě v první půli jsme si dali vlastní gól na 2:1. Rozhodující bylo, že jsme ve 42. minutě neproměnili Tomášem Peckou penaltu. V poločase jsme prostřídali, šance pak byly na obou stranách, deset minut před koncem jsme ale dostali vyrovnávací gól a šlo se na penalty.

Na penalty jste prohráli. Pokutové kopy byly vaší slabinou v tomto duelu?

To ani ne, na penalty jsme prohráli 8:9. Pecka v utkání pokutový kop nedal, v rozstřelu už se ale nemýlil. Penalty jsou sázka do loterie. Jsme tedy vyřazeni, myslím si ale, že pro hráče to byl nevšední zážitek. Určitě to byl jiný zápas než běžná soutěžní utkání.

Nepodepsala se na hráčích krajského přeboru únava z předchozího „anglického“ týdne?

To bych neřekl, většinu týmu tvořili hráči divizních Jindřichova Hradce a Českého Krumlova. Z krajského přeboru bylo v sestavě pouze pět kluků a navíc se prostřídali. Jedná se o výborné fotbalisty, lídry svých týmů, takže s únavou podle mého názoru problém neměli. Jenom je škoda, že hráče neuvolnila další divizní mužstva Katovice a Soběslav. To se ale stává. Místo nich hráli nejlepší hráči z krajského přeboru, kteří podle mě mají divizní parametry.

Vytvořili vám fanoušci v Písku skutečné domácí prostředí?

Nějací diváci na utkání byli, nedá se ale říct, že by byla atmosféra nějaká bouřlivá a lidé fandili. Hráči se soustředili na hru a okolní dění, myslím, stejně nevnímali.

Co bude dál. Bude mít krajský výběr do konce sezóny ještě nějaký sraz?

Nikoliv a v tuto chvíli ani nevím, co bude za rok a zda budu ještě krajský výběr trénovat. Možná je na čase přenechat to mladším. Já se nyní vracím k práci ve Zlaté Koruně, kde trénuji. Každopádně si myslím, že soupeření mezi kraji je dobrá myšlenka a pro fotbal je dobře, když se krajské výběry mezi sebou poměřují.

1. kolo Regions Cupu, Národní pohár krajských výběrů

Jihočeský KFS - Pražský FS 2:2 (1:2), na penalty 2:3

Góly: 5. Kadlec, 15. Tauber – 28. vlastní (Švec), 80. Pytlíček.

Výběr Jč.KFS: Havlíček (Roudné) – Švec (Č. Krumlov), Kabele (Č. Krumlov), Rejthar (J. Hradec) – Kolář (Č. Krumlov), Míka (Roudné), R. Mischnik (J. Hradec), Vávra (Č. Krumlov), Pecka (Hluboká) – Tauber (Hluboká), Kadlec (Roudné). Střídali: Vojtíšek (Strunkovice), J. Vorel (Protivín), Toth (Olešník), J. Matuška (Č. Krumlov).
Den před utkáním se kvůli nemoci či zranění omluvili Janák (J. Hradec) a Hoch (Osek).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama