Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Domažlicích sahali Českokrumlovští po bodu, domů ale jeli s prázdnou

 
sobota, 30. září 2023, 21:04

Domažlice – Fotbalisté Slavoje Č. Krumlov duel dvou mužstev z konce divizní tabulky výsledkově nezvládli a v Domažlicích s tamním béčkem těsně prohráli. K zisku alespoň jednoho bodu přitom neměl Slavoj daleko.

Před sezónou mnozí označovali béčko Domažlic za jeden z týmů, který by mohl patřit k největším favoritům soutěže. Tým z Chodska však zatím zůstává svými výsledky za očekáváním a před duelem s Českým Krumlovem měly Domažlice stejný počet bodů jako Slavoj.

V utkání hraném za stálého deště se Domažličtí ujali vedení ve 20. minutě. Secký našel ve vápně Vojtěcha Černého, jenž vyzrál na českokrumlovského kapitána Jakuba Kabeleho a posléze i na Polanského v bráně – 1:0.

Ve druhém poločase se Slavoj dočkal vyrovnání. Hosté kopali v 61. minutě roh a Tom Gelnar dal hlavou na 1:1. Nerozhodný stav vydržel až do 88. minuty. Českokrumlovští sahali s přibývajícími minutami po bodu, avšak dvě minuty před koncem si hosté nepohlídali autové vhazování a po nedůrazu ve vápně inkasovali od Antonína Vlčka gól na 2:1.

Aby toho nebylo málo, tak hned z dalšího protiútoku využili domácí přečíslení tři na dva a Stanislav Staněk zvýšil na 3:1. Z divoké přestřelky v samotném závěru vytěžili jeden gól i hosté z Českého Krumlova. V nastaveném čase vyšla Slavoji pěkná kombinace, na jejímž konci byl po přihrávce Vávry zakončující Ondřej Matuška. Jeho gól na 3:2 už ale nezměnil nic na tom, že Jihočeši se domů vraceli zklamaní.

„Byl to spíš remízový zápas, ve kterém vyhrál šťastnější tým. Byli jsme fotbaloví, měli jsme i nějaké šance, bohužel to tam ale nedotlačíme. Pak jsme dostali hloupý gól po autovém vhazování, to by se nám nemělo stát. Po vyrovnávacím gólu jsme měli takových patnáct minut jasně navrch a soupeře jsme měli dorazit. My to ale nedokázali,“ smutnil trenér Slavoje Zdeněk Šváb ml. 

TJ Jiskra Domažlice B – FK Slavoj Český Krumlov 3:2 (1:0)

Góly: 20. Černý, 88. Vlček, 89. Staněk – 61. T. Gelnar, 90. O. Matuška.
Rozhodčí: A. Beneš – J. Beneš, Hamouz.
ŽK: 1:3 (Korelus – Kuna, Kolář, J. Matuška).
Diváků: 100.

Č. Krumlov: Polanský – Švec, Kabele, Kuna – Kolář, J. Matuška, Gelnar, Trapl, Vávra – Parakhnenko, Trmal (87. O. Matuška). Trenér Šváb.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama