Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Komárov a Soběslav si body rozdělily. Vítovec opět skóroval

 
sobota, 23. září 2023, 21:11

Komárov – Fotbalisté Soběslavi přivezli z Komárova zasloužený bod. V prvním poločase byl lepší domácí tým, po přestávce byli aktivnější spartakovci. Sedmý letošní gól vsítil útočník Jan Vítovec.

Po většinu prvního poločasu dominoval Komárov a svou převahu vyjádřil vedoucí brankou po půlhodině hry, která ale byla pro hosty hodně nešťastná. Pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd, hra ale pokračovala a domácí Jakub Lukavský dotáhl akci Komárova do gólové koncovky - 1:0. „My jsme přestali hrát, jenže hlavní rozhodčí nechal ve hře pokračovat, protože hráč, který byl v ofsajdu, se nezapojil do hry,“ popisuje soběslavský trenér Richard Florián situaci, jež vedla k prvnímu obdrženému gólu.

Soběslavi se nicméně podařilo ještě před odchodem do šaten vyrovnat. Hosté se pět minut před koncem poločasu dostali k zahrávání rohového kopu, odražený míč se dostal na velké vápno k Davidu Pravdovi a ten prostřelil všechno, co stálo před ním – 1:1. „První gól byl pro nás dost smolný, je ale fakt, že do té doby byl soupeř jednoznačně lepší. My jsme se chytli až v závěru půle a gól do šatny nás pochopitelně nakopl,“ hodnotí první část utkání Florián.

Komárov se po pauze snažil navázat na výkon ze začátku utkání, vítr z plachet mu ale vzal gól Jana Vítovce, kterého v 52. minutě našel střílenou přihrávkou před bránou zcela volného Filip Vaněk – 1:2.

Hosté byli rázem na koni a mohli přidat i další góly. O šest minut později našel pro změnu Vítovec na levé straně Vaňka, ten se ve vápně výborně uvolnil, svou střelu ale nasměroval vedle vzdálenější tyče. Zdálo se, že Soběslav definitivně převzala otěže do svých rukou, v 75. minutě ale trefil domácí hráč ve vápně ruku bránícího Boháče a kopala se penalta. Tu Jan Mojdl bezpečně proměnil – 2:2. „Ta penalta byla jemně řečeno hodně přísná,“ nebyl spokojen s verdiktem rozhodčího Florián.

S nerozhodným stavem se nechtěl spokojit ani jeden z týmů. Hra se ve zbytku zápasu přelévala z jedné strany na druhou, na výsledku 2:2 se však už nic nezměnilo. „Řekl bych, že konečná remíza zápasu sluší. Komárov byl jednoznačně lepší v prvním poločase, my jsme zase měli mírně navrch v tom druhém. Góly, které jsme obdrželi, však byly na hranici regulérnosti. Na druhou stranu bod z venku je pro nás dobrý,“ zhodnotil remízu kouč Richard Florián.

FK Komárov – FK Spartak Soběslav 2:2 (1:1)

Góly: 30. Lukavský, 75. Mojdl (pen.) – 40. Pravda, 52. Vítovec.
Rozhodčí: Šiška – Kastl, Schveinert.
ŽK: 4:3 (Mojdl 2, Ženíšek, Suchý – Vítovec, Boháč, Hájek).
ČK: 1:0 (94. Mojdl).
Diváků: 155.

Soběslav: Červenec – Boháč, Kubart, Bouchal, Hoffmann – Pravda, Boucník (80. Hromada) – Vaněk, Hájek, Dumbrovský (83. Dvořák) – Vítovec (90. Maršík). Trenéři Hajič a Florián.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama