Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kanonýr Votava v 93. minutě vystřelil Jindřichovu Hradci bod

 
neděle, 17. září 2023, 22:10

Jindřichův Hradec – Divizní nováček přivítal u Vajgaru pražskou Aritmu a z domácího zápasu bere jen bod. I ten má ale po dramatickém závěru a vyrovnání v nastavení svoji váhu. Podeváté zavěsil kanonýr Filip Votava. Hradečtí si stále lebedí v první pětce.

Aritma přijela k Vajgaru s defenzivní taktikou. Již v 5. minutě navíc Pražané kopali spornou penaltu, kterou proměnil Adam Novotný a hosté vedli 0:1.

Aritma tím pádem neměla vůbec žádný důvod na svém způsobu hry něco měnit a o to složitěji se Jindřichohradečtí proti obranému pojetí Aritmy prosazovali. Do konce poločasu domácí recept na Aritmu nenašli a do kabin tak šli spokojenější Pražané.  

Ani po změně stran to zpočátku na nějaký výraznější zvrat v zápase nevypadalo. Až v posledních dvaceti minutách se domácím podařilo soupeře zatlačit a stále častěji nacházeli okénka v obraně Aritmy.

Deset minut před koncem vyškrábl gólman Aritmy Mischnikovu hlavičku z malého vápna nad břevno. Dobrou šanci měl i Janák, ale až v poslední minutě se prosadil hlavou kapitán Filip Votava a zajistil Jindřichovu Hradci zaslouženou remízu.

Se ziskem bodu byl spokojený i trenér domácích Roman Lukáč. „Aritma zalezla na svoji půlku a těžko se překonávala. Hrála takový „prešovský beton“. Nahrál jí i brzký gól, podle mého názoru z nesmyslné penalty. My jsme zdlouhavě rozehrávali a naše hra dopředu neměla potřebné parametry. Až v poslední části utkání se nám dařilo obranu soupeře zdolávat a dostávat se do šancí. Nakonec se probudil náš kapitán a zajistil nám zasloužený bod.“

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Aritma Praha 1:1 (0:1)

Góly: 90. (+3) Votava – 5. (pen.) Novotný.
Rozhodčí: Budil – Vnuk, Koranda.
ŽK: 3:2 (Votava, Madar, Cypra – Hodík, Komárek).
Diváků: 124.

J. Hradec: Cettl – Rezek, Licehamr, Rejthar, Madar (71. M. Mischnik) – Waník, Jaroš (68. Hauser), Praveček (90. Fical), R. Mischnik, Janák – Votava. Trenér Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama