Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Český Krumlov poprvé bodoval naplno. Katovice nezvládly v derby přesilovku

neděle, 17. září 2023, 08:10

Český Krumlov – První vítězství v sezóně zaznamenali fotbalisté divizního Českého Krumlova. Tři body si připsali za domácí výhru v derby s Katovicemi.

Nutno dodat, že výhra Slavoje byla zasloužená. Hosté, ač byli favority, zklamali a ve druhé půli jim nepomohla ani početní výhoda po vyloučení domácího Trmala z konce prvního poločasu.

První branku derby zařídil po zmatcích v hostující obraně v 18. minutě domácí Jan Matuška. Byl to první gól slavojáků vstřelený ze hry. Katovičtí našli odpověď o šest minut později zásluhou hlavičkujícího Jakuba Brabce, Český Krumlov byl ale lepším týmem a ve 37. minutě si vzal své vedení zpět. Hosté zapomněli na Artema Parakhnenka, který zůstal ve vápně úplně volný, a mladý Ukrajinec nedal brankáři Švehlovi šanci.

Domácí si však těsně před pauzou zkomplikovali situaci, když byl vyloučen Trmal, a hostům se po přestávce naskytla šance. Katovice si podle očekávání vytvořily značnou územní převahu, byly ale málo nebezpečné. V 67. minutě navíc domácím vyšel brejk, po němž utekl po pravé straně Parakhnenko a jeho přesný pas využil Ladislav Vávra ke vstřelení třetí branky.

Utkání se vyostřilo, chvíli nato došlo na pořádnou strkanici, počet hráčů na hrací ploše se ale nezměnil. Rozhodčí situaci vyřešil žlutými kartami pro domácího Koláře a hostujícího Martina Kynkora.

Vylučovalo se až v 83. minutě. Napomínaný Kynkor zajel do brankáře Polanského a po druhé žluté kartě následovala červená. Počet hráčů na hřišti se sedm minut před koncem srovnal a vypadalo to, že utkání se už jen dohraje.

Diváci ale viděli ještě dva góly. V 90. minutě konečně vyšla Katovickým kombinace, na jejímž konci byl úspěšně zakončující Martin Souhrada – 3:2. Na hřišti opět vzplály emoce a ani to ještě nebylo všechno. Tečku za utkáním udělal ve třetí minutě nastavení nepříliš prudkou střelou z velké dálky Tom Gelnar a Český Krumlov vyhrál 4:2. 

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „V prvním poločase jsme byli o ten jeden gól lepší a zaslouženě jsme vedli. Do druhého poločasu jsme však šli pouze v deseti lidech, ale odmakali jsme to, ubránili a ještě jsme stačili dát z rychlých brejků dva góly. Konečně to z nás spadlo a já jsem hrozně spokojený. Dál však budu apelovat na hráče, aby nepolevovali v trénincích, makali a ono to půjde. Nebyli jsme v jednoduché situaci, ale zápas jsme zvládli a snad jsme udělali první krok k lepším výsledkům. Dneska vyhrál celý kolektiv, není jednotlivec, kterého bych nepochválil.“

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Hráči si musí uvědomit, že s podobným přístupem nebudou vyhrávat. Přitom jsem je upozorňoval, že v Krumlově nás nečeká jednoduché utkání a že budou muset vynaložit nějaké úsilí, abychom odsud odvezli nějaké body. Bohužel si to ale nevzali k srdci. Dělali jsme hrubé individuální chyby, které se v divizi dělat nesmí, a proto jsme prohráli.“

FK Slavoj Český Krumlov – SK Otava Katovice 4:2 (2:1)

Góly: 18. J. Matuška, 37. Parakhnenko, 67. Vávra, 90. Gelnar – 24. Brabec, 90. Souhrada.
Rozhodčí: Izugrafov – Žurek, Cigáň.
ŽK: 3:5 (Kuna, Kolář, Vávra – Martin Kynkor 2, Chylík, Sigmund, Sládek).
ČK: 1:1 (45. Trmal - 83. Martin Kynkor).
Diváci: 176.

Č. Krumlov: Polanský – Trmal, Kabele, Kuna, M. Švec (67. Matušek) – Kolář, J. Matuška (87. Šindelář), Ryneš (61. Gelnar), O. Matuška – Vávra (87. Trapl), Parakhnenko. Trenér: Šváb ml.

Katovice: Švehla – Janoch, Michal Kynkor, Chylík (60. Souhrada) – Sigmund, Kotrba (73. Kahuj), Martin Kynkor, Brabec – L. Bálek, D. Bálek (77. Sládek), Hnídek (46. Kostka). Trenér Vašica.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein
 


 
Reklama