Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice těžily ze standardek. V derby udolaly Soběslav 3:2

 
neděle, 10. září 2023, 12:04

Katovice – Soběslav po středečním fotbalovém svátku v poháru s Hradcem Králové zajížděla k jihočeskému derby s cílem bodovat a navázat na minulé vítězství v Tachově. Obejít se však musela bez tahounů Vaňka s Kutnerem. Daleko ke spokojenosti měli i v Katovicích. Pouhých pět bodů na kontě se neslučovalo s klubovými plány.

Slabou čtvrthodinku si užíval derby domácí brankář Provazník, který musel kvůli zranění přenechat místo Švehlovi.

V prvním poločase to dlouho na žádné gólové hody nevypadalo. Soběslav měla zpočátku více ze hry, Katovice ale postupem času srovnaly krok.

Do stoprocentní šance se ale ani jeden z týmů nedostal, a když už se zdálo, že do kabin se půjde za bezbrankového stavu, domácí udeřili ze standardní situace. Autorem vedoucího gólu Katovic byl ve 45. minutě Jakub Brabec.

Hned po příchodu ze šaten měl v domácím vápně dobře nabito soběslavský Vítovec, zakončil ale nedůrazně. Vzápětí na druhé straně kopali Katovičtí rohový kop a po krásné hlavičce obránce Jakuba Brabce vedli už dva nula.

V 55. minutě mohl rozhodnout Lukáš Bálek, který postupoval na gólmana Července sám, gól ale nedal a přišel trest. Prakticky z protiútoku centroval na druhé straně do vápna Hájek a Jan Vítovec nadvakrát dotlačil balón za brankovou čáru. V 75. minutě si ale Katovičtí opět pomohli standardní situací a Michal Požárek gólem na 3:1 znovu vrátil domácím klid.

Soběslav stihla zápas ještě malinko zdramatizovat, když Tadeáš Hájek snížil v posledním minutě na tři dva, na vyrovnání už ale hostům nezbyl čas. Všechny tři body tak zůstaly v Katovicích. Hostující Spartak tu v divizní éře ani do třetice nebodoval a obdržel opět tři góly. Tentokrát prohrál 2:3.

Co řekli Jihočeskému fotbalu trenéři

Luboš Vašica (Katovice): „Konečně jsme si pomohli standardními situacemi, po nichž jsme dali všechny tři góly. Za stavu dva nula jsme si ale zkomplikovali situaci, když jsme šli sami na bránu, nedali jsme a naopak vzápětí dostali gól na 2:1. Pak jsme sice přidali třetí branku, ale zase jsme udělali vzadu chybu, kdy nám to tam propadlo, hosté šli prakticky ve dvou sami na bránu a dali nám gól. Nehráli jsme moc na krásu, ale kluci bojovali. Potřebovali jsme získat tři body, tomu jsme podřídili všechno a povedlo se nám to. Soběslav byla oslabená o Vaňka, Kutnera a Pavlíka, přesto je to ale velice silný soupeř, a já věřím, že nám takové vítězství pomůže.“

Richard Florián (Soběslav): „Do utkání jsme vstoupili poměrně dobře, měli jsme více ze hry, avšak v poslední době nás trápí zbrklost v rozehrávce. Chybí nám klid v kombinaci, místo toho se snažíme ukvapeně rozehrát na naše rychlá křídla, což ale mají naši soupeři přečtené. V tomto ohledu nám hodně chyběl klid Aleše Kutnera, který je schopen podržet míč, rozhlédnout se a rozehrát. Tentokrát nám scházel i důraz v obraně, což je opět dáno absencí klíčových beků, jakými jsou Hoffmann, Zeman nebo Pavlík. Hodně nám chyběl i vykartovaný Filip Vaněk. Kvůli zraněním momentálně nemáme tak silný kádr, jaký jsme měli vloni, a je to znát. Na začátku druhé půle jsme mohli z tutové šance vyrovnat, místo toho jsme ale ze standardky dostali druhý gól a měli hlavy dole. Přesto jsme se dokázali dostat do zápasu kontaktními góly. Místo abychom se ale chytili, doplatili jsme na zbrklost, nedůraz a nezkušenost. Musím se opakovat, ale momentálně nám schází hráči, kteří by měli tvořit hru.“

SK Otava Katovice – FK Spartak Soběslav 3:2 (1:0)

Góly: 45. a 48. Brabec, 75. Požárek – 58. Vítovec, 90. Hájek.
Rozhodčí: Gerhardt – Chládek, Ježek.
ŽK: 3:3 (Kotrba, Hnídek, Kahuj – Boháč, Hájek, Pravda).
Diváků: 324.

Katovice: Provazník (14. Švehla) – Sigmund, Janoch, Michal Kynkor, Brabec – Kotrba (83. Kostka) – D. Bálek (68. Chylík), L. Bálek, Martin Kynkor, Motl (68. Hnídek) – Požárek (83. Kahuj). Trenér Vašica.

Soběslav: Červenec - Větrovský, Kubart (51. Boucník), Boháč, Hromada (82. Maršík) – Pravda, Bouchal – Dumbrovský, Hájek, Dvořák (46. Coufal) – Vítovec. Trenéři Hajič a Florián.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama