Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavoj utrpěl v Sokolově možná až příliš krutou porážku

 
sobota, 9. září 2023, 21:40

Sokolov - Šňůra proher se natáhla na pět v řadě. Fotbalisté Českého Krumlova prohráli i v dalekém Sokolově a na kontě tak mají stále jen jeden bod z úvodního utkání proti Komárovu. Venku prohráli potřetí výsledkem 1:6! Slavojáci stále čekají na vstřelený gól ze hry. Jediný gól zaznamenal z pokutového kopu Kuna.

Slavoji – už s uzdraveným brankářem Beránkem – se tradičně nepovedl začátek a už v 10. minut dostal gól, jehož autorem byl Kryštof Kýček. Ve 22. minutě se však podařilo Zdeňku Kunovi z penalty vyrovnat. O devět minut později ovšem stejnou možnost dostal i domácí Baník a ani Daniel Krlička se z pokutového kopu nemýlil.

Českokrumlovští bojovali dál, podařilo se jim soupeře zatlačit na jeho polovinu, avšak ze svého tlaku žádný gól nevytěžili. Minutu před koncem poločasu naopak udeřil domácí Adam Čížek a do kabin se šlo za stavu 3:1 pro Sokolov, který v den zápasu bohatým programem slavil 75. let fotbalu ve městě. „Je to škoda, protože jsme nehráli vůbec špatně. My ale gól ze hry zkrátka nedáme a soupeři naopak každou naši chybičku potrestají. Chybí nám prostě pohoda,“ postěžoval si při hodnocení zápasu trenér Slavoje Zdeněk Šváb.

Na začátku druhé půle měli hráči Slavoje dobré šance na vstřelení kontaktní branky, blízko gólu byl především Ladislav Vávra. Hosté ale žádnou z nich nevyužili a následně dostali lekci z produktivity. Po hodině hry přidal Lukáš Václavík čtvrtý gól Sokolova a hra Českého Krumlova se poté sesypala jako domeček z karet.

Při pátém gólu, který přišel po třech minutách, postupovali při akci zavánějící ofsajdem tři domácí hráči na samotného gólmana Beránka. Po gólu Dominika Kubince na 6:1 už hosté jen vyhlíželi konec zápasu. V závěrečných pětadvaceti minutách navíc dohrávali jen s deseti hráči, neboť krátce před šestým gólem byl vyloučen v poločase střídající Svoboda.

„Během prvních šesti minut druhého poločasu jsme si vytvořili tolik šancí, že jsme mohli výsledek i otočit. Naopak jsme ale z brejku dostali gól a už se to ani nemuselo dohrávat. Při pohledu na výsledek mi asi nikdo nebude věřit, když řeknu, že to bylo vyrovnané utkání. Nemáme špatné mužstvo, hrajeme docela dobře, přesto ale prohráváme. Největší problém máme v útočné fázi,“ krčí bezradně rameny trenér Šváb ml. „Potřebujeme se chytit nějakým dobrým výsledkem. Hrát třeba špatně, ale bodovat,“ stále věří týmu.

FK Baník Sokolov – FK Slavoj Český Krumlov 6:1 (3:1)

Góly: 10. Kýček, 31. Krlička (pen.), 44. Čížek, 59. Václavík, 62. Komberec, 65. Kubinec – 22. Kuna (pen.).
Rozhodčí: Šlajs – Coufal, Makovec.
ŽK: 1:4 (Anděl – Kabele, M. Švec, J. Matuška, Svoboda).
ČK: 0:1 (66. Svoboda).
Diváků: 200.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal (72. Matušek), Kuna, Kabele, M. Švec – Kolář (81. Š. Šindelář), Ryneš (46. Svoboda), J. Matuška, O. Matuška (72. T. Šindelář) – Vávra, Parakhnenko. Trenér Šváb ml.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Baník Sokolov
 


 
Reklama