Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav ustála přesilovku Tachova a v závěru udeřila náhradníky

 
sobota, 2. září 2023, 22:15

Tachov - Už bylo na čase. Po třech porážkách v řadě Soběslav znovu naplno bodovala. V Tachově vyhrála podruhé v sezóně dvěma góly v oslabení! Nováček zůstává i po pátém kole s body na nule. Výborným výkonem, premiérovým gólem v barvách Spartaku a dvěma asistencemi se předvedl záložník David Pravda, nedávná posila z českobudějovické juniorky.

Do utkání s posledním vstoupili hráči Soběslavi (s navrátilcem Boucníkem a bez maroda Kutnera) velice dobře. Už v 9. minutě po parádním průniku středem vystřelil z hranice velkého vápna přesně David Pravda a míč s pomocí tyče rozvlnil síť.

Hosté si svůj náskok v pohodě hlídali a stav 0:1 svítil na ukazateli skóre i po pětačtyřiceti minutách. „První poločas se hrál v naší režii, soupeř nám dával hodně prostoru ve středu hřiště, možná jsme ale byli moc zbrklí. Zbytečně jsme hledali finální přihrávky dlouhými pasy za obranu, a to jsme chtěli do druhé půle změnit,“ zmínil při hodnocení zápasu trenér Soběslavi Richard Florián.

Druhý poločas však začal pro spartakovce bídně. Už po čtyřech minutách totiž domácí Tomáš Vejvoda hlavou po rohovém kopu srovnal na 1:1. A aby toho nebylo málo, tak v 55. minutě fauloval zezadu Filip Vaněk a rozhodčí Hányš okamžitě tasil červenou kartu. „Faul Vaňka možná vyplynul z naší frustrace, protože soupeř si pořádnou šanci do té doby nevytvořil a z jedné dobře zahrané standardní situace nám dal gól,“ litoval Florián.

Západočeši toužili zápas rozhodnout ve svůj prospěch a usilovně dobývali hostující obranu, ta ale pracovala spolehlivě. Soběslavští se soustředili především na bránění, na útočení ale přitom nerezignovali, a to se jim v závěru utkání vyplatilo.

Tři minuty před koncem Jihočeši zaútočili, Pravda našel na malém vápně Vítězslava Dvořáka a po jeho dorážce pod břevno šla Soběslav znovu do vedení. Vzápětí ji podržel při hlavičce Bulaieva výborným zákrokem brankář Červenec a v páté minutě nastavení pečetil výhru Soběslavi další čerstvý hráč na hrací ploše Marek Coufal po akci Hájka s Pravdou.

 „Tachov v přesile držel míč a dobře kombinoval, zároveň ale dělal vzadu chyby a my jsme se díky tomu dostali do tří velkých šancí, z nichž dvě jsme proměnili. Vypíchnul bych výkon Davida Pravdy, který dnes podal skutečně nadstandardní výkon a byl hlavním strůjcem našeho vítězství,“ zhodnotil zápas Richard Florián.

Už ve středu čeká Soběslavské fotbalový svátek, utkání 2. kola Mol Cupu s prvoligovým Hradcem Králové (17).

FK Tachov – FK Spartak Soběslav 1:3 (0:1)

Góly: 49. Vejvoda – 9. Pravda, 87. Dvořák, 90. (+5) Coufal.
Rozhodčí: Hányš – Coufal, Makovec.
ŽK: 3:1 (Umanskyi, Šoul, Sloup – Boucník).
ČK: 0:1 (55. Vaněk).
Diváků: 200.

Soběslav: Červenec – Hromada (46. Větrovský), Boháč, Kubart, Hoffmann – Vaněk, Pravda, Boucník (65. Dvořák), Dumbrovský (90. Coufal) – Hájek – Vítovec (65. Švec). Trenéři Hajič a Florián.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama