Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovičtí byli v Sokolově málo důrazní a domů se vraceli s prázdnou

 
sobota, 2. září 2023, 15:46

Sokolov - Fotbalisté Katovic sehráli s loňským účastníkem ČFL vyrovnané utkání, body se ale v Sokolově dělily nerovnoměrně. Domácí brali tři, na Katovické nezbyl žádný. V závěru nezvládli přesilovku a obdrželi od baníkovců rozhodující gól.

Také podle trenéra Katovic Luboše Vašici to byl spíše remízový zápas. První poločas byl vyrovnaný a nerozhodné bylo i skóre po pětačtyřiceti minutách.

Obrovskou šanci měl hostující Michal Požárek, který nikým neatakován nasměroval svou hlavičkou z malého vápna mimo tři tyče. „Takové šance se musí proměňovat. Na hřištích soupeřů si jich nevytvoříme zas tolik, a když je nedáme, stojí nás to body,“ postěžoval si na nedůraz v koncovce kouč Vašica.

Góly začaly padat až po přestávce a jako první udeřil Tachov. Po hodině hry rozjeli domácí akci, na jejímž konci byl zakončující Dominik Kubinec, a Západočeši vedli 1:0.

Katovičtí ve druhé půli působili unaveným dojmem a trenér Vašica zareagoval dvojím střídáním. Příchod Motla a Martina Kynkora hru Katovic skutečně oživil a v 71. minutě se hosté dočkali vyrovnání, když se po šesti minutách pobytu na hřišti prosadil právě čerstvý Martin Kynkor.

Sedm minut před koncem byl vyloučený po druhé žluté kartě domácí Kabantsov a hostům se naskytla jedinečná šance strhnout vedení na svou stranu.

Byli to ale naopak domácí, komu se to povedlo. V 86. minutě zahrávali trestný kop od postranní čáry, Katovičtí si počínali ve vápně nedůrazně a domácí Kryštof Kýček vstřelil vítězný gól. „Hráli jsme v početní převaze a místo abychom zvýšili aktivitu, byli jsme naopak pasivní,“ nechápal Luboš Vašica.

V posledních vteřinách utkání šel při rohovém kopu Katovic pomoc do vápna svým spoluhráčům i brankář Švehla. Hosté vytvořili v malém vápně neskutečný závar, míč ale za brankovou čáru nedotlačili a domácí vyhráli 2:1. „O vítězství domácích hráčů rozhodl jejich větší důraz,“ řekl k zápasu katovický kouč Luboš Vašica.

FK Baník Sokolov – SK Otava Katovice 2:1 (0:0)

Góly: 62. Kubinec, 86. Kýček – 71. Martin Kynkor.
Rozhodčí: Havránek – Schveinert, Mazanec.
ŽK: 4:2 (Kabantsov 2, Švihořík, Čížek – Michal Kynkor, D. Bálek).
ČK: 1:0 (83. Kabantsov).
Diváků: 150.

Katovice: Švehla – Sigmund (76. Souhrada), Janoch, Michal Kynkor, Chylík (39. D. Bálek) – Kotrba – Hnídek, L. Bálek (65. Martin Kynkor), Kahuj (65. Motl), Brabec – Požárek. Trenér Vašica.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Baník Sokolov
 


 
Reklama