Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výsledek 2:5 vypadá krutě, Soběslav ale prohrála s béčkem Příbrami se vztyčenou hlavou

 
neděle, 27. srpna 2023, 12:11

Soběslav - V loňské sezóně byl soběslavský stadion téměř nedobytnou pevností, letos to ale fotbalistům Spartaku doma zatím nejde. Před čtrnácti dny podlehli na vlastním hřišti Hořovicím a nyní si z jihočeského městečka odvezlo plný počet bodů i béčko Příbrami. Domácím (bez zraněného Kutnera) se nepovedl první poločas a celkově prohráli 2:5.

Příbram přijela do Soběslavi ve velice silné sestavě s několika pendly z druholigového áčka, mezi nimiž nechyběl ani českobudějovický David Krch.

Domácí nezačali úplně špatně, prvních dvacet minut drželi Příbramské v bloku, ve 26. minutě ale inkasovala Soběslav po rychlém protiútoku první gól a začala se trápit. V rozmezí jedné minuty pak domácí obdrželi další dvě branky a stav 0:3 ve 35. minutě utkání vypadal beznadějně.

Soběslavští ale naději neztráceli a Filip Vaněk vzápětí pohotovým volejem po centru Pravdy vrátil domácí do hry. „Za stavu 1:3 jsme si v kabině řekli, že není na co čekat a začali jsme hrát mnohem ofenzivněji. Soupeř, který hrál na tři stopery, to měl s námi těžké. Napadali jsme jeho rozehrávku, získávali míče a hosty jsme dostali pod slušný tlak,“ zmínil soběslavský trenér Richard Florián. 

Domácí skutečně zapnuli na vyšší obrátky a v 50. minutě prohrávali už jenom o gól. Znovu centroval Pravda a Filip Vaněk dal opět z voleje na 2:3.

V 68. minutě mohl Vaněk zkompletovat hattrick, když šel sám na gólmana, bohužel ho ale nepřekonal. Ještě větší šanci na vyrovnání měl Dominik Dumbrovský z penalty. Tu ale neproměnil a v 72. minutě přišel trest z kopačky Krcha, který Středočechům znovu zajistil vedení o dva góly.

Pátý gól přišel po chybě rozhodčích v samém závěru utkání. Sudí otočili aut, který měli vhazovat domácí, hosté se dostali do velké šance, která skončila penaltou a z té se Krasniqi nemýlil. „Rozhodčí sami po zápase uznali svou chybu a omluvili se nám. Výsledek 2:5 může vypadat jako debakl, musím ale dodat, že to byla prohra se vztyčenou hlavou. Za druhý poločas musím našemu týmu zatleskat. Hrálo se útočně na obě strany a fotbal se musel divákům líbit, i když body z toho nakonec nejsou,“ nezatracuje své mužstvo Florián. 

Už ve středu 30. srpna od 17 hostí Soběslav ve 2. kole MOL Cupu prvoligový FC Hradec Králové.

FK Spartak Soběslav – FK Viagem Příbram 2:5 (1:3)

Góly: 37. a 50. Vaněk – 26. Andronikou, 34. Nkwinga, 35. Štěpánek, 79. Krch, 91. (pen.) Krasniqi.
Rozhodčí: Pátek  - Fencl, Mičan. Delegát: Řezáč.
ŽK: 1:1 (Kubart – Lisý).
Diváků: 197.

Soběslav: Červenec – Větrovský (71. Hromada), Boháč (78. Švec), Kubart, Hoffmann – Vaněk, Bouchal, Pravda – Hájek, Dumbrovský (78. Dvořák) – Vítovec (71. Coufal). Trenéři Hajič a Florián.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama