Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichův Hradec ztratil v Rokycanech výborně rozehraný zápas

 
neděle, 27. srpna 2023, 10:14

Rokycany – Tahle ztráta mrzí. Až do 71. minuty vedl Jindřichův Hradec v Rokycanech o dva góly, nakonec ale odcházeli jeho hráči se svěšenými hlavami. Domácí vyrovnali a v nastaveném čase strhli vítězství na svoji stranu.

Jindřichohradečtí začali na západě Čech výborně a Filip Votava, který hraje na začátku sezóny ve famózní formě, zajistil hostům v prvním poločase dvoubrankové vedení. V 11. minutě zastavili hosté útočnou snahu domácího celku, Jonáš Madar po zisku balónu okamžitě vyslal dopředu Votavu, ten si na půlící čáře skvěle obhodil domácího hráče a své sólo zakončil vedoucí brankou.

Jihočeši pokračovali v sebevědomém výkonu a ve 28. minutě vedli už 0:2. Aktivním napadáním donutili domácí k chybě v rozehrávce a následnou povedenou kombinaci na jeden dotek zakončil Filip Votava druhým gólem.

„Sedmdesát minut jsme hráli v úplné pohodě. Pak jsme dostali po tečované střele gól a domácí se zbláznili,“ litoval trenér Jindřichova Hradce Roman Lukáč prvního obdrženého gólu.

Rokycany prokázaly velkou vůli a závěrečných patnáct minut byli Hradečtí pod velkým tlakem. Hostující obrana ve dvou případech nepokryla hlavičkujícího soupeře a domácí zápas otočili na 3:2.

Rozhodující gól dal Procházka po rohovém kopu ve čtvrté minutě nastavení. „Mrzí nás to, utkání jsme měli pod kontrolou a v nástupu do druhé půle jsme mohli soupeře zlomit třetí brankou. To se ale nestalo a domácí i díky štěstí zvládli zápas otočit. Na našem mladém týmu se v závěru projevila nezkušenost,“ zhodnotil nešťastnou porážku Lukáč.

FC Rokycany – FK Jindřichův Hradec 1910 3:2 (0:2)

Góly: 71. Zajíček, 82. Titl, 94. Procházka – 11. a 28. Votava.
Rozhodčí: Glogar – Švagr, Doubrava. Delegát: Franěk.
Bez karet.
Diváků:
140.

J. Hradec: Cettl – Rezek, Licehamr, Rejthar, Madar (74. Hauser) – Waník, R. Mischnik, Jaroš – Praveček (85. Fical), Janák (88. Cypra) – Votava. Trenér Lukáč.
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama