Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice konečně zabraly a poprvé naplno zabodovaly

 
sobota, 26. srpna 2023, 21:54

Katovice – Poprvé v sezóně se tříbodového zisku v divizi dočkala katovická Otava. V sobotu odpoledne porazila v Dudák aréně poslední Tachov jednoznačně 3:0. Za zaslouženým vítězstvím nakročila rychlým gólem v úvodní desetiminutovce. Ve 4. kole byla jediným jihočeským týmem, který dokázal bodovat.

První výhra se začala rodit v 8. minutě zápasu, kdy Katovice využily chybu v hostující rozehrávce a Přemek Sládek dal na 1:0 pro domácí. „Naše výhra byla naprosto zasloužené, protože jsme byli po celý zápas lepším týmem,“ zhodnotil výsledek katovický kouč Luboš Vašica.

Domácí dovolili nováčkovi z Tachova jen jednu šanci v prvním poločase, kdy mohli Západočeši vyrovnat. Tu ale hosté nevyužili a jejich sen o bodovém zisku se začal rozplývat hned v nástupu do druhého poločasu, kdy domácí přidali druhý gól. Hned po třech minutách si na přihrávku za obranu naběhl nový muž na hřišti Jakub Brabec, který posunul míč ještě lépe postavenému Michalu Požárkovi a ten neměl problém do prázdné brány skórovat.

Domácí kontrolovali hru a bylo jen otázkou času, kdy přijdou další góly. Katovičtí měli spoustu příležitostí ke vstřelení branky, několikrát šli sami na bránu, tachovský brankář Langr měl i dobře postavené tyče. Katovičtí tak byli úspěšní už jenom jednou. V 83. minutě překonal nadvakrát tachovského gólmana mladík z Písku Martin Souhrada a dal výsledku konečnou podobu 3:0.

„Začátek sezóny nebyl podle našich představ, očekávali jsme, že získáme víc bodů, mužstvo se ale před sezónou značně obměnilo a hráči si na sebe musí zvyknout. Tahle výhra určitě přispěje k větší pohodě v týmu a doufám, že se odrazíme k lepším výsledkům,“ ulevilo se trenéru Vašicovi.

SK Otava Katovice – FK Tachov 3:0 (1:0)

Góly: 8. Sládek, 48. Požárek, 83. Souhrada.
Rozhodčí: Koranda – Panský, Budil. Delegát: Chlaň.
ŽK: 2:0 (Michal Kynkor, Martin Kynkor).
Diváků: 292.

Katovice: Švehla – Sigmund, Janoch, Michal Kynkor, Chylík (62. Motl) – Kotrba – Hnídek (75. Souhrada), Martin Kynkor, Sládek (46. Brabec), D. Bálek – Požárek (83. Kostka). Trenér Vašica.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama