Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohárové překvapení: Písek vypadl v Soběslavi. Spartakovci se těší na votroky

čtvrtek, 17. srpna 2023, 08:08

Soběslav – Veliká radost panovala ve středu večer na stadionu v Soběslavi. Domácí tým hostil v prvním kole MOL Cupu FC Písek a došlo k nečekanému výsledku. Účastník divize totiž porazil třetiligového soupeře, když jediný gól obstaral čtvrt hodiny před koncem Tadeáš Hájek.

Po víkendových mistrácích vstupovaly oba celky do pohárového klání v jiném rozpoložení. Zatímco domácí spartakovci nečekaně přenechali body Hořovicím, Písečtí získali skalp ambiciózních Přeštic. 

Písku se však ani na druhý pokus nepodařilo naplnit roli pohárového favorita a přejít přes divizní Soběslav. Atraktivní duel s ligovým Hradcem Králové se uskuteční v Soběslavi. „Vidina přivítat prvoligové mužstvo byla lákavá,“ pokyvoval hlavou trenér Písku Milan Nousek.

Do utkání nasadil písecký kouč sedm hráčů, kteří do sobotního duelu s Robstavem nezasáhli od začátku. „Chtěli jsme rozložit síly na ostatní kluky, protože sobotní zápas nebyl jednoduchý. Od některých to bylo kvalitativně málo. Rozdíl byl obrovský,“ mrzelo Nouska.

V dresu Soběslavi si před početnou návštěvou 457 diváků odbyl ostrou premiéru za pár dní devatenáctiletý Filip Švec, čerstvá posila z Táborska.

Srdnatě bojující domácí zápas dotáhli i zásluhou vychýlené střelecké mušky Píseckých do vítězného konce. A co prošlo mezi tři tyče, pochytal skvělý brankář Martin Červenec.

Kdo si počká, ten se dočká

Písku nebyla nic platná územní převaha, zatlačil domácí na jejich polovinu, ale žádnou šanci neproměnil. Koncovku favorita nevylepšila ani čtveřice střídajících hráčů po hodině hry. 

Rozhodující moment přišel v 74. minutě. Domácí Kutner po autu našel centrem hlavu Tadeáše Hájka a tečovaný míč skončil v písecké brance. Vyrovnat mohli Voráček s Kašpírkem, ale pálili vedle. Konec už si domácí pohlídali a po závěrečném hvizdu se radovali z postupu do druhého kola.

Písek téměř na den přesně znovu prohrál v Soběslavi. „Je to velké zklamání, protože až do toho obdrženého gólu jsme utkání kontrolovali, ale ve finální fázi jsme nebyli dostatečně kvalitní na to, abychom vstřelili gól. Domácí si tu šanci vyčekali a dali rozhodující branku. My už jsme v závěru nedokázali odpovědět,“ litoval pohárového hořkého vyřazení Nousek.

V soběslavském táboře zavládla veliká radost. „My jsme maximálně spokojení, protože budeme moct přivítat ligového soupeře. Bude to pro všechny svátek fotbalu,“ uvedl soběslavský trenér Richard Florián. „I dneska byla skvělá divácká kulisa a my jsme toho adekvátně využili. Tahali jsme za kratší konec, to bylo vidět, Písek nás přehrával, my jsme čekali na tu naši chvilku a nakonec jich v závěru přišlo i víc. Jednou to naštěstí vyšlo,“ hodnotil domácí kouč.

Vloni druhý tým divize se poměří s prvoligovým Hradcem Králové, kde od léta působí táborský brankář a rodák z Chýnova Adam Zadražil. Hracím dnem druhého kola je středa 30. 8. 2023.

FK Spartak Soběslav – FC Písek 1:0 (0:0)

Gól: 74. Hájek. Rozhodčí: Žurek – Izugrafov, Cigáň. ŽK: 3:1 (21. Kutner, 44. Větrovský, 90+1. Coufal – 55. Bartizal). Diváci: 457.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Bouchal, Kubart, Větrovský – Dvořák (46. Dumbrovský), Pravda (46. Hájek), Švec (69. Coufal), Vaněk (90. Maršík) – Vítovec (69. Hromada), Kutner. Trenéři Hajič, Florián.

Písek: Lukeš – Novák, Kašpar, Bartizal, Sajtl (65. Kašpírek) – Belej (65. Pineau), Mařík (65. Voráček), Pech (65. Vokurka), Štěch – Uher, Bicenc. Trenér Nousek.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama