Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov se vrátil z Plzně s půltuctem gólů

 
neděle, 13. srpna 2023, 14:29

Plzeň – Kruté chvilky prožili Krumlovští na začátku druhého poločasu na hřišti Doubravky. Úřadoval Lukáš Roubal. V rozmezí čtyř minut vystřihl hattrick. Plzeňané si tím zajistili náskok 4:0 a v poklidu dovedli zápas do vítězného konce.

Průběh prvního dějství vůbec žádnému debaklu nenasvědčoval. Domácí sice několikrát zahrozili, ale až do 40. minutě se střelecky neprosadili.

Pět minut před koncem Plzeňané využili chybné rozehrávky soupeře na půlce a po brejku zakončoval zblízka kapitán Krejčí. „Bylo to obrovské zklamání. Prvních čtyřicet minut to bylo vyrovnané utkání, pak jsme ale udělali jednu chybu a dostali jsme gól. Z každé jednoduché chyby inkasujeme,“ mrzelo trenéra Zdeňka Švába.

Slavojáci nástup do druhé půle vůbec nezvládli a za pár minut svítil na ukazateli skóre stav 4:0!  „Do druhého poločasu jsme chtěli hrát znovu zodpovědně a na brejky, ale nezvládli jsme prvních sedm minut druhého poločasu a dostali jsme tři branky. Byl to nepochopitelný zkrat celého mančaftu a doteď tomu nerozumím,“ litoval trenér Slavoje.

Ve 49. minutě fauloval před vápnem Vaněk a Roubal střelou podél zdi překonal brankáře Švec. Pak chyboval v rozehrávce Vávra, vysunul do brejku Roubala, který střelou o tyč zvýšil na 3:0. Z dalšího kontru do otevřené obrany se prosadil do třetice Roubal, jehož střela z 18 metrů zaletěla přesně k tyči.

Plzeňané i Krumlovští sáhli k trojnásobnému střídání. Hosté měli velké potíže s protiútoky hráčů Senka, jeden z nich po hodině hry zakončil přesnou střelou k tyči střídající Jandík. Pět minut před koncem fauloval ve vápně brankář Švec dalšího čerstvého hráče Hendrycha (přišel z Písku) a Zajíček z nařízené penalty dal výsledku konečnou podobu.

SK Senco Doubravka – FK Slavoj Český Krumlov 6:0 (1:0)

Góly: 49., 51. a 53. Roubal, 40. Krejčí, 68. Jandík, 85. Zajíček (pen.). Rozhodčí: Gerhardt - Kříž, Ježek. ŽK: 0:3 (R. Švec, Ryneš, Kuna). Diváků: 100.

Č. Krumlov: R. Švec – Matušek (55. T. Gelnar), Svoboda, Ryneš, Trmal – Vávra (55. Kubát), Kabele, Kuna, Kolář (81. Lach) – Parakhnenko (55. Matuška), Vaněk (81. Poláček). Trenér Šváb ml.

Napsal(a) Václav Kucul, Michal Průcha
 


 
Reklama