Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav vyšla naprázdno. Prospala první poločas a zahazovala šance

 
neděle, 13. srpna 2023, 10:55

Soběslav – Tři body získané v Domažlicích doma spartakovci nepotvrdili a Hořovicím překvapivě podlehli 2:3. O svém vítězství hosté rozhodli především v prvním poločase, kdy si zajisti dvougólové vedení a po přestávce přečkali několik příležitostí domácích.

V sestavě domácích se poprvé představil David Pravda (21), který přišel na hostování z béčka Dynama ČB, Do první obrovské šance se nicméně dostala Soběslav, Dumbrovský ale prázdnou bránu netrefil.

Ve 25. minutě pak brankář Červenec fauloval ve vápně Záluského a hostující Jiří Mareš nařízenou penaltu proměnil. Stejný hráč pak pět minut před poločasovou pauzou přidal po rohovém kopu druhý gól a Soběslav prohrávala 0:2.

„První poločas byl z naší strany katastrofální. Jako kdybychom si mysleli, že se soupeř porazí sám,“ byl naštvaný trenér Radek Hajič.

Po přestávce Soběslavští přidali na obrátkách a hned po pěti minutách dal Jan Vítovec gól naděje na 1:2. Nastartovaní domácí se hnali do dalších šancí. Filip Vaněk šel sám na bránu, ale nevyrovnal a vzápětí přišel trest. Zpoza vápna se v 57. minutě trefil výstavní střelou do šibenice Michal Záluský a Hořovice znovu vedly o dva góly.

V 67. minutě se domácí dostali znovu na kontakt. Na rohový kop Vaňka si naskočil Vítovec a hlavou snížil na 2:3, víc ale Soběslavští v nervózním závěru nestihli a všechny body tak putovaly do Hořovic.

„Ve druhé půli jsme se zlepšili. Zápas rozhodly dva momenty, kdy Dumbrovský v prvním a Vaněk ve druhém poločase nedali jasné góly. Náš závěrečný tlak byl potom platonický. Nemůžeme žít z loňské sezóny, kdy jsme skončili druzí. Každý zápas bude těžký a takové výkony, jaký jsme dnes předvedli v prvním poločase, by na soutěž nestačily,“ zhodnotil duel Hajič.  

Spartakovci sehrají další domácí zápas již ve středu od 18 hodin, kdy v rámci 1. kola MOL Cupu přivítají v derby třetiligový FC Písek.

FK Spartak Soběslav – SK Hořovice 2:3 (0:2)

Góly: 50. a 67. Vítovec - 25. (pen.) a 40. Mareš, 57. Záluský. Rozhodčí: Maiello - Vojáček, Andras. ŽK: 2:1 (Červenec, Bouchal – Vostárek). Diváků: 247.

Soběslav: Červenec – Hromada (46. Vítovec), Bouchal, Kubart, Větrovský – Dumbrovský, Hoffmann, Pravda (81. Coufal), Vaněk – Kutner, Hájek. Trenéři Hajič a Florián.

Napsal(a) Michal Havelka
 


 
Reklama