Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL Cup: Katovice potrápily Příbram, Vlašim byla nad síly Č. Krumlova

 
středa, 9. srpna 2023, 22:35

Katovice/Český Krumlov – Středa patřila na jihu Čech dvěma atraktivním pohárovým zápasů 1. kola MOL Cupu. Divizní jihočeské celky hostily druholigisty ze středu Čech. Katovice přivítaly Příbram a Č. Krumlov zase Vlašim.

Na obou hřištích se před výkopem utkání loučili s bývalými trenéry a jejich pomocníky. V Katovicích poděkovali za odvedené služby Přemyslu Šroubovi a Jiřímu Křížovi, loučil se Karel Cibulka, jenž ukončil hráčskou kariéru. V Č. Krumlově se před diváky rozloučili z rodinných či osobních důvodů kouč Václav Domin, asistent Jiří Černý a vedoucí mužstva Jiří Werner.

Naděje Katovic před skvělou návštěvou dlouho držel brankář Tomáš Švehla. Favorit se bez Wágnera a Hušbauera dlouho nemohl prosadit. Až po přestávce se z prvního útoku trefil hlavou Vokřínek a když dorážkou zvýšil na 2:0 Nečas, zdálo se být rozhodnuto. Velké množství neproměněných šancí nakonec mohlo Středočechy mrzet. Střídající Michal Požárek v 79. minutě snížil a zanedlouho nastřelil břevno. V nervózním závěru se Příbram strachovala o hubené vedení.

Vlašim i v pozměněné sestavě ovládla duel v Č. Krumlově, který se musel obejít bez zraněného Vávry. Už do přestávky bylo o postupujícím jasno, domácím nešla upřít snaha, ale hladkému postupu týmu z F:NL nezabránili. Hosté je předčili v rychlosti, nasazení a hlavně využívali každičkého zaváhání krumlovských obránců. Slavojáci vzdorovali jen 13 minut, než otevřel skóre důrazný Toula. Do poločasu byl stav 0:4, po šesté brance sáhl hostující kouč Martin Hyský k několikanásobnému střídání a zápas se jen dohrával.


SK Otava Katovice – FK Příbram 1:2 (0:0)

Góly: 79. Požárek – 46. Vokřínek, 56. Nečas. Rozhodčí: Ulrich – Vlček, Machač. ŽK: 1:1 (Kotrba – Matoušek). Diváků: 686.

Katovice: Švehla – Hnídek, Janoch, Brabec (46. Motl), Sigmund – D. Bálek (67. Souhrada), Kotrba, Martin Kynkor, Kostka, Sládek (46. Kahuj) – Chylík (46. Požárek). Trenér Vašica.

Příbram: Babka - Matoušek (76. Jelínek), Nsunzu, Fišl - Vokřínek, Dudl (71. Štěpánek), Krch, Biricz, Anih - Loic, Nečas (71. Jandera). Trenér Krejčí.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Proti těžkému soupeři jsme odehráli velmi kvalitní utkání. Příbram nás od první minuty držela pod tlakem, hrála na krátké přihrávky a vytvářela si šance. Nás držel velmi dobrý gólman Švehla, který podal vynikající výkon. My jsme hráli na rychlé brejky a v prvním poločase jsme si vypracovali tři vyložené brankové příležitosti, které jsme však neproměnili. Poločas tedy skončil bez branek. Do druhého poločasu jsme prostřídali a dali jsme příležitost dalším hráčům. Bohužel, už po dvou minutách jsme dostali laciný gól na 0:1. Příbram měla stále více ze hry a dala nám gól na 0:2. Potom jsme trošičku vytáhli hru a z jednoho brejku se nám podařilo snížit na 1:2. Přidali jsme na aktivitě a Požárek trefil spojnici břevna a tyče. Ke konci zápasu Příbramští drželi balón a nepouštěli nás do tlaku. Hráči podali velmi dobrý a bojovný výkon. Věřím, že si zkušenosti a poznatky z tohoto zápasu přenesou do mistrovských utkání.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FC Sellier & Bellot Vlašim 0:7 (0:4)

Góly: 34., 44. a 58. (pen.) Biegon, 13. a 31. Toula, 48. Heppner, 80. Singhateh. Rozhodčí: Opočenský – Hádek, Černoevič. Bez karet. Diváků: 290.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Svoboda (84. Šára), Ryneš, Matušek (46. Gelnar) – Kolář, Trapl (52. Poláček), Kuna, Kabele, Matuška (46. Vaněk) – Parakhnenko. Trenér Šváb ml.

Vlašim: Kolář – Heppner (61. Labík), Nogha (61. Singhateh), Kričfaluši (46. Franěk), Dostál – Janda, Šimeček, Onije (61. Ndiaye), Tavares (61. Šmiga) – Biegon, Toula. Trenér Hyský.

Zdeněk Šváb ml. (trenér Č. Krumlova): „Na soupeře jsme neměli nárok, i když jsme se snažili. Druholigoví mladíci byli ve všem lepší a v klidu si zastříleli. My jsme si aspoň zaběhali a bereme to jako kondiční trénink.


Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama