Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nepropustná obrana a skvělý výkon brankáře Července stály za výhrou v Domažlicích

 
neděle, 6. srpna 2023, 20:17

Domažlice – Veselo bylo v autobuse cestou z dalekých Domažlic fotbalistům Soběslavi. Ti vyhráli zásluhou dvou slepených gólů ve druhém poločase 2:0 a na kontě mají první výhru.

Spartak odjížděl do Domažlic vědom si síly domácího celku, jehož A-tým posílil o osm nových hráčů, z nichž tři mají zkušenosti z první ligy. Trenéři Hajič s Florianem tedy očekávali, že z posílení áčka může profitovat i divizní B-mužstvo.

Spartakovci navíc počítali několik absencí a museli tedy trochu improvizovat se sestavou. V prvním poločase hrály oba celky opatrně a snažily se především neudělat chybu. Obrany na obou stranách pracovaly spolehlivě a gól tak v prvních pětačtyřiceti minutách nepadl.

Rozhodující momenty přišly na začátku druhého poločasu, kdy Soběslav skórovala dvakrát během sedmi minut. Oba góly dal Dominik Dumbrovský. V 50. minutě proměnil penaltu za faul a v 57. minutě zakončil rychlý brejk po přihrávce od Filipa Vaňka.

Další důležité momenty přišly vzápětí na druhé straně. Domažličtí zbraně nesložili a v 60. minutě výrazně podržel Soběslav brankář Červenec, když chytil penaltu domácímu Bílikovi. Pak ještě Martinu Červencovi dvakrát pomohla tyč, na vítězství Soběslavi už se ale nic nezměnilo.

Chodové nedokázali vstřelit ani kontaktní gól a Spartak vyhrál 2:0. „V prvním poločase si oba celky hlídaly, aby nedostaly gól a nic moc se nedělo. Ve druhém poločase jsme šli do dvougólového vedení, rozhodnuto ale nebylo. Měli jsme i hodně štěstí a můžeme poděkovat našemu nejlepšímu hráči gólmanu Červencovi. Se ziskem tří bodů jsme spokojeni,“ poznamenal trenér Soběslavi Radek Hajič.

TJ Jiskra Domažlice B – FK Spartak Soběslav 0:2 (0:0)

Góly: 50. (pen.) a 57. Dumbrovský. Rozhodčí: Hányš - Talpáš, Makovec. ŽK: 2:2. Diváků: 150.

Soběslav: Červenec – Větrovský, Bouchal, Kubart, Hromada (79. Coufal) – Dumbrovský (69. Dvořák), Hoffmann, Kutner, Vaněk – Hájek, Vítovec. Trenéři Hajič a Florián.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama