Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z úvodního utkání v Klatovech si Katovičtí přivezli bod

 
sobota, 5. srpna 2023, 20:23

Klatovy – Fotbalisté Katovic sahali v Klatovech v úvodním utkání nového ročníku divize po plném bodovém zisku, nakonec se ale museli spokojit pouze s jedním bodem. V Klatovech se hrálo utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byli pány na hřišti hosté z Katovic. Po přestávce ale měli navrch domácí a svěřenci nového kouče Luboše Vašici se museli strachovat o výsledek.

První poločas se vyvíjel podle představ Katovických. Hosté byli lepší a svou převahu také vyjádřili dvěma góly. Už v 8. minutě zakončoval po rohovém kopu na zadní tyči novic Martin Kynkor na 0:1. Deset minut před koncem poločasu pak domácím obráncům utekl Požárek, předložil balón Davidu Bálkovi a ten neměl problém do prázdné brány zvýšit na 0:2.

Kromě toho rozezněli hráči Katovic třikrát brankovou konstrukci. „Hráli jsme přesně to, co jsme potřebovali. Byli jsme aktivní a po první půli to vypadalo, že bychom si mohli odvézt tři body,“ řekl k prvnímu poločasu katovický trenér.

Brzy po přestávce však Jihočeši chybovali a domácí Velfl dal kontaktní gól na 1:2. Klatovští se chytli a druhý poločas už se odehrával v jejich režii. Katovičtí spoléhali na brejky, jejich řešení ale nebylo přesné a v 58. minutě navíc klatovský matador Presl vyrovnal na 2:2.

Další gól už ale Katovičtí domácím nedovolili a oba týmy si tak body rozdělily. „Ve druhém poločase už jsme byli hodně pasivní, a to nás nakonec stálo dva body,“ hodnotil nejen svou premiéru na lavičce Luboš Vašica.  

SK Klatovy 1898 – SK Otava Katovice 2:2 (0:2)

Góly: 48. Velfl, 58. Presl - 8. Martin Kynkor, 35. D. Bálek. Rozhodčí: Adámek - Hes, Gerhardt. ŽK: 5:3. Diváků: 325.

Katovice: Provazník – Hnídek, Janoch, Michal Kynkor, Sigmund – D. Bálek (72. Brabec), Kotrba, Martin Kynkor, Kahuj (87. Kostka), Motl (93. Souhrada) – Požárek (93. Sládek). Trenér Vašica.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama