Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Předchozí umístění řadí Soběslav k favoritům divize

 
čtvrtek, 3. srpna 2023, 19:40

Soběslav – V loňské sezóně skončili spartakovci v divizi na druhém místě a získali si respekt od ostatních mužstev. Mnozí je považují za jednoho z hlavních favoritů. Samotný trenér Radek Hajič očekává, že soutěž bude vyrovnaná. Ujišťuje, že jeho tým bude chtít hrát opět nahoře, zůstává však pokorný a respektuje soupeře. Plány Soběslavi prozradil v následujícím rozhovoru.

Jak hodnotíte přípravu na novou sezónu?

Začali jsme trénovat o něco později než ostatní týmy. Myslíme si, že na této úrovni je delší volno třeba. S dovolenými vycházíme hráčům vstříc. Na přípravu jsme měli čtyři týdny a řekl bych, že s jejím průběhem můžeme být spokojení. Někdo trénoval více, někdo méně, to se potom každopádně projeví v dalším průběhu sezóny. Kádr budeme dolaďovat až do poslední chvíle. V jednání je příchod ještě dvou hráčů, tak uvidíme, necháme se překvapit.

Jak se vám zamlouvá kádr, se kterým vyrukujete do podzimních bojů?

Osa týmu Bouchal, Filip Vaněk, Kutner, Kubart zůstává stejná. S těmito tradičními oporami půjdeme do sezóny. Důležité bude, aby hráčům vydrželo zdraví, hlavně pak brankáři Červencovi. Doufáme také v brzké uzdravení Vojtěcha Zemana, který je pilířem naší obrany. Uvidíme, jak zapadnou Vítovec, Pavlík, Coufal a další mladí kluci. Máme dobrý mix zkušených a mladých hráčů, tak doufáme, že z toho namícháme ideální sestavu.

Co vám ukázaly přípravné zápasy?

Na domácím turnaji jsme se utkali s třetiligovými týmy Přeštic a Písku. Písek je našim tradičním soupeřem a byla to pro nás dobrá prověrka. Přeštice mají velice kvalitní mužstvo, které se podle mého názoru bude letos pohybovat ve třetí lize nahoře. Proti tomuto soupeři jsme se moc nechytali. Dále jsme vyhráli nad Týnem 7:1, Olympie nás ale moc neprověřila. Zajímavý pohárový duel jsme odehráli na Hluboké, kam jsme ale cestovali pouze s dvanácti hráči a vyhráli jsme až na penalty. Jako vždy nám zápasy ukázaly, kde nás tlačí bota. Viděli jsme v akci nové hráče a dozvěděli jsme se, které posty jim případně mohou sedět.

Přišly nějaké nové posily?

Přišel Jan Vítovec z Dynama, který se po dlouhodobém zranění jeví velmi dobře, tréninkové dávky ale musí zvyšovat postupně. Na celých devadesát minut to zatím není. Do ofenzívy by ale mohl být Vítovec dobrým tahounem. Z Kamenice přichází Víťa Dvořák a minimálně na začátku sezóny bude působit u nás. Další posilou je mladík Marek Coufal, který se snaží prosadit mezi chlapy. Jednali jsme o příchodu Filipa Švece, pravděpodobně to ale s jeho příchodem nevyjde. Ještě by mohl přijít jeden mladý fotbalista z Českých Budějovic, to však zatím není jisté.

Kdo naopak v Soběslavi skončil?

Odešel útočník Dan Vaněk, který nebyl spokojený s herním vytížením. Byl autorem čtrnácti branek, takže nám bude určitě chybět, jeho rozhodnutí odejít do Rakouska ale musíme akceptovat. Skončil také zkušený matador Tomáš Mazouch, což mě rovněž mrzí, ale musíme se s tím vyrovnat. Za prací do zahraničí odešel ještě Dušan Bříza. Tři fotbalisté odešli, avšak minimálně tři noví přišli, takže bychom neměli být výrazně oslabeni.

Jaké jsou vaše ambice a co od soutěže očekáváte?

Loňským druhým místem jsme si nasadili laťku vysoko. Hned první zápas v Domažlicích, jejichž áčko výrazně posílilo, však bude hodně těžký. Pak nás čekají nebezpečné Hořovice. Vstup do soutěže bude velice důležitý, bude záležet, jak ji rozehrajeme. Očekávám, že soutěž bude velice vyrovnaná, každý může porazit každého. Divize je specifická soutěž, časové vytížení hráčů je značné, přitom se jedná o amatéry. I to může hrát roli a mít vliv na formu jednotlivých mužstev. U nás není takový příliv mladých hráčů z dorostu, jako třeba v Plzni nebo v Praze, kde mají akademie. V tom mají pražské a plzeňské týmy nepochybně výhodu.

V nedávném rozhovoru jste za hlavní favority označil týmy Domažlic, Hořovic, Petřínu Plzeň a Doubravky. Dodal byste k tomu ještě něco?

Napadá mě ještě Aritma, neboť v Praze je dobrá mládežnická základna. Půjdeme zápas od zápasu, každý soupeř je silný a žádný souboj nebude mít jasného favorita. Opět se budeme chtít pohybovat v tabulce co nejvýš.

Jak se na sezónu těšíte vy osobně?

Těším se, už je to má jedenáctá sezóna. Taky jsem měl několikrát chuť skončit, ale nakonec se pokaždé těším na ten každodenní kolotoč. Zápasy, tréninky, zaměstnání, všední starosti, to je můj život. Když se daří, jsou to radosti, když ne, tak jsou to starosti. Hlavně jsem rád, že na to nejsem sám a že máme trenérský tým. Tento rok se také bude otevírat nová budova s novým zázemím. Měly by tam být nové kabiny i restaurace a i na to se všichni těšíme. 

Soupiska FK Spartak Soběslav


Brankáři: Martin Červenec, Tomáš Hájíček

Obránci: Jan Boháč, Václav Hoffmann, Michal Hromada, Tomáš Kubart, David Maršík, Jaroslav Větrovský, Vojtěch Zeman

Záložníci: Ondřej Boucník, Petr Bouchal, Marek Coufal, Aleš Kutner, Jan Pavlík, Filip Vaněk, Vítězslav Dvořák

Útočníci: Dominik Dumbrovský, Tadeáš Hájek, Jan Vítovec

Realizační tým: Radek Hajič - trenér, Richard Florián – trenér, David Maršík – vedoucí mužstva.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama