Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Loňským druhým místem si Soběslav nastavila laťku vysoko, čelo divize ale opouštět nechce

 
čtvrtek, 20. července 2023, 18:52

Soběslav – Ve fázi plné přípravy na novou sezónu se nachází také fotbalisté Spartaku Soběslav. Za sebou mají nejúspěšnější sezónu v historii klubu.

V divizi skončili na vynikajícím druhém místě a trenér Hajič připomíná také spanilou jízdu Mol cupem. Spartak to dotáhl až do třetího kola, kde ho vyřadila nyní už ligová Karviná. „Pohárové zápasy nás sice stály hodně sil a v soutěži se nám po nich moc nedařilo, i kvůli úspěšnému tažení Mol cupem ale musíme sezónu považovat za velice vydařenou,“ vrací se ještě kouč k uplynulé sezóně. 

S trénováním začali Soběslavští později než jejich konkurenti. Letní příprava Spartaku odstartovala až ve středu 12. července, spartakovci už ale stačili odehrát turnaj, který sami pořádali. V prvním utkání nestačili na třetiligové Přeštice, kterým podlehli 0:3, v souboji o třetí místo pak Soběslav remizovala s dalším účastníka České fotbalové ligy, Pískem, 3:3, když po přestávce smazala dvougólovou ztrátu.

Turna O pohár starosty města Soběslavi se hrál za vyčerpávajícího parna. „Mám na to dva úhly pohledu. Přemýšlím, jestli v takovém horku má smysl hrát. Hrálo se sice jen na 2x35 minut, v tom úmorném vedru toho ale měli hráči opravdu dost. Na druhou stranu se prostřídali a po kondiční stránce to jistě přínos mělo. Řekl bych, že jsme proti soupeřům z třetí ligy obstáli. Přeštice byly někde jinde, s Pískem jsme ale sehráli celkem zajímavý zápas,“ hodnotí Hajič přípravný turnaj vcelku pozitivně.

Herní praxe bude pokračovat a po konfrontaci s třetiligovými týmy prověří soběslavské fotbalisty celky z krajského přeboru. Soběslav se postupně utká se Sedlčany, s Týnem nad Vltavou a generálkou bude pohárové utkání v Hluboké nad Vltavou.

Vedení klubu se také poohlíží po případných posilách. V divizním mužstvu se po zranění pokusí restartovat svou kariéru Jan Vítovec, který se ze Sokolova vrátil do českobudějovického Dynama. Dalším nováčkem je mladík Marek Coufal, který hrál naposledy ve Vyšehradě. Dobře se podle slov trenéra Hajiče jeví i Víť Dvořák (ne Martin, pozn. aut.), jenž byl na hostování v Kamenici nad Lipou.

„Vítovec kvůli zranění dlouho nehrál a dohání kondiční manko. Věřím ale, že pokud se do toho dostane, bude pro nás na hrotu útoku posilou. Coufal s Dvořákem jsou mladí hráči, kteří se snaží nastartovat svou kariéru,“ říká na adresu nových hráčů kouč. Stálicí je matador Petr Bouchal, který přináší do mužstva zkušenost a trenéři s jeho službami nadále počítají. Důležité budou i výkony gólmana, na kterého budou trenéři rovněž hodně spoléhat.

Loňským druhým místem si Soběslav nastavila laťku vysoko. Také v novém ročníku divize se bude chtít Spartak pohybovat na čelních příčkách, Radek Hajič však tuší, že to nebude jednoduchý úkol. Trenér zaregistroval osm nových posil v Domažlicích, z nichž tři mají zkušenosti z první ligy. Hajič tak očekává i posílení domažlického béčka, které bude jedním z hlavních konkurentů Soběslavi. Radek Hajič počítá i s Hořovicemi, Petřínem Plzeň nebo s Doubravkou, které podle něj budou mít rovněž vysoké ambice.

V Soběslavi funguje výborně spolupráce trenérů Radka Hajiče a Richarda Floriana. „Richard má vysokoškolské vzdělání, vystudoval A licenci a má předpoklady být dobrým trenérem nejen v divizi, ale třeba i ve druhé nebo v první lize. Přináší do fotbalu vědu, zatímco já tomu dávám zkušenosti, které jsem nabyl za těch více než deset let trénování. Vzájemně se dobře doplňujeme, a to se projevuje ve zkvalitnění tréninků a také v lepší přípravě na zápasy,“ chválí si Radek Hajič spolupráci s novým kolegou.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama