Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Turnaj O pohár města Český Krumlov rozhodly penalty

 
neděle, 16. července 2023, 17:39

Český Krumlov – Po několikaleté přestávce slavojáci obnovili tradici letního turnaj. O pohár města Český Krumlov v sobotu usilovaly celky z ČFL, skupiny A, kde se potkají i v nadcházející sezoně. Za úmorného vedra se skončily oba zápasy o konečné umístění nerozhodně a na řadu musely přijít pokutové kopy.

V prvním střetnutí narazil domácí Slavoj na bývalého protivníka, vítěze divize A, který dnes vystupuje jako béčko druholigového Táborska. Týmu se ujal nový trenér Petr Janota s asistentem Janem Šimákem a bez matadorů Musiola, Kučery (oba Rakousko) a Grobára (divizní nováček Hřebeč) absolvovali Táborští první přípravu na hřišti se širokým kádrem. 

Krumlovští tahali první poločas za kratší konec, Táborsko mělo navrch a skórovalo exlomskými Tauberem (hrál i v Č. Krumlově) a Novákem. Po přestávce už slavojáci vyrovnali hru a zvykli si na tvrdost soupeře. I přes šance na obou stranách už gól nepadl.

Hra rezervy Dukly Praha se líbila, ale její veškerá snaha končila u soupeřovy šestnáctky. Černobílé mládí jí uštědřilo lekci z produktivity a z brejků si zajistilo vysoké vítězství. Průběh výrazně ovlivnila neproměněná penalta Pražanů za stavu 0:1. 

Krumlov v utkání o třetí flek dokázal remizovat s Duklou 1:1, když vyrovnávací trefu zařídil Ukrajinec Parakhnenko. V domácím týmu se v dobrém světle představili nováčci Ondřej Matuška a Martin Matušek. V penaltovém rozstřelu, který zahrávali jen tři hráči, přálo štěstí klubu z Julisky.

Ani finále nemělo po základní hrací době vítěze. Hrálo se nahoru dolů, Táborští byli směrem dopředu nebezpečnější, Budějovičtí zase vycházeli ze zajištěné obrany a hrozili protiútoky. Při jednom z nich táborský obránce fauloval a nařízenou penaltu proměnil Polanský vršovickým dloubákem (viz. video). Táborští měli několik šancí, ale výborně zachytal Slovák Pernický. Když už se zdálo, že Dynamo těsný náskok udrží, vyrovnal zblízka senegalský útočník Alioune Sylla, který patřil k nejlepším hráčům na trávníku.

Penaltová loterie se protáhla až do třetí série, tedy na celkových 18 střel z bílého bodu. Když nedal budějovický Šimoník, zaváhal vzápětí i Tauber. Nakonec se radovali černobílí. Hodnocení jihočeských trenérů přineseme v průběhu týdne.

Výsledky turnaje


Slavoj Č. Krumlov – Táborsko B 0:2 (0:2)
Góly:
Tauber, Novák.

Dukla Praha B – Dynamo ČB B 0:3 (0:1)
Góly:
Polanský 2, Prášek.

O 3. místo
Dukla Praha B – Slavoj Č. Krumlov 1:1 (1:0), penalty 3:2
Góly:
Magdi – Parakhnenko.

Finále
Dynamo ČB – Táborsko B 1:1 (0:1), penalty 8:7
Góly:
Polanský (pen.) – Sylla.


Konečné pořadí turnaje

1. SK Dynamo České Budějovice B

2. FC SILON Táborsko B

3. FK Dukla Praha B

4. FK Slavoj Český Krumlov

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama