Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězná dohrávka Soběslavi v Komárově

 
čtvrtek, 18. května 2023, 22:22

Komárov – Spartakovci si ve středeční dohrávce 22. kola divize A na trávníku Komárova upevnili pozici na druhé příčce. S nováčkem udrželi venku první jarní nulu, góly obstaral bratrských tandem Vaňkových. Už teď má Soběslav na kontě tolik bodů, jako za celou minulou sezonu (48). V sobotu odpoledne (17) hostí předposlední a již sestupující Tochovice, kde vypomáhá trojice píseckých hráčů.

Dohrávka 22. kola divize A


FK Komárov - FK Spartak Soběslav 0:2 (0:2)

Góly: 10. D. Vaněk, 39. F. Vaněk. Rozhodčí: Šiška – Langmajer, Mudra. ŽK: 1:2 (Pužík – Kutner, D. Vaněk). Diváků: 245.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Boháč, Kubart, Pavlík (85. Bříza) - F. Vaněk, Boucník (69. Bouchal), Kutner, Dumbrovský – Hájek (69. Mazouch), D. Vaněk (89. Maršík). Trenéři Hajič a Florián.

Hráč utkání: celý tým

Richard Florián (trenér Soběslavi): „První poločas byl z naší strany velmi vydařený. Dařilo se nám držet míč, kombinovat na útočné polovině a rychle přecházet z obrany do útoku. Odměnou nám byly dva góly v podání bratří Vaňků a řada dalších šancí. Ukázalo se také, že naše silná „lavička“ dokáže v případě potřeby zcela nahradit absenci několika hráčů a hra na dva čistokrevné útočníky může být v určitých případech pro naši hru přínosem. Soupeř hrozil zejména z rychlých přechodů po diagonálních pasech a následných centrech do vápna. Naše obranná řada však fungovala skvěle. Jediné, co lze vytknout, je to, že jsme soupeře nechávali zbytečné v mnoha situacích dohrávat odražené míče z vápna, což byla možná daň za naše útočné počínání a hru na dva útočníky. V druhém poločase soupeř přidal na tempu hry, zvýšil své napadání. Jeho snaha útočit a napadat nás ve větším počtu hráčů však korekci skóre nepřinesla díky naší dobré obranné hře. Navíc soupeřova hra na větší riziko nám otevírala řadu možností pro rychlé „brejkové“ přechody. Navýšit výsledek utkání se nám však již nepodařilo.“

Napsal(a) Redakce | Foto Hana Grundová