Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav využila přesilovku, katovický Uher vysekl hattrick do 22. minuty

 
neděle, 7. května 2023, 16:43

Čechy – Lídr divize A si připsal deváté jarní vítězství z desíti odehraných zápasů. Lom po matném začátku přehrál příbramskou rezervu 5:2. Katovice po dvougólovém vedení s předposledními Tochovice (s trojicí hráčů Písku v sestavě) se musely mít na pozoru až do závěrečného hvizdu, Středočeši statečně vzdorovali a stačili vždy korigovat. Druhá Soběslav využila s Aritmou poločasovou přesilovku dvěma góly v závěrečné čtvrthodině. Propadák prožili Krumlovští v plzeňské metropoli, kde jim třetí Petřín nadělil rekordní porážku. V nadcházejícím kole se můžeme těšit na derby Č. Krumlova s Katovicemi.

Výsledky Jihočechů ve 25. kole divize A


SK Petřín Plzeň – FK Slavoj Č. Krumlov 6:0 (4:0)

Góly: 11. (pen.) a 82. Demeter, 35. a 74. Provod, 20. Vinkler, 25. Vodrážka. Rozhodčí: Šálková - Mudra, Hessová. ŽK: 2:1 (Bednář, Lisý – Kolář). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Švec – Trmal (78. Gelnar), Kabele, Svoboda (68. Ryneš), Kolář (68. Růžička) – Vonášek (46. Parakhnenko), Matuška, Novák, Vávra – Kuna, Vaněk (46. Strapek). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: nikdo

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Do čtyřicáté minuty jsme prohrávali 4:0 a bylo po fotbale. K zápasu jsme přistoupili způsobem, jakým se nebojuje ani o záchranu. Chybělo nám nasazení, všude jsme byli pozdě, ztráceli jsme balóny, chyběla nám přihrávka a v některých chvílích jsme byli v defenzivě dezorientovaní. V ofenzivě jsme byli hluší. Takhle se o body nebojuje. Domácí hráli jednoduchý fotbal, nakopávali balóny na nabíhající krajní halvy a my jsme se jejich náběhy nezachytávali. Při bránění jsme byli benevolentní. Ve druhém poločase jsem zamíchal se sestavou. Možná jsme dokázali déle podržet míč, scházela nám ale finální přihrávka. Šance jsme si žádné nevytvořili, bránu jsme mohli ohrozit pouze z rohových kopů.“


FK Spartak Soběslav – SK Aritma Praha 3:1 (1:1)

Góly: 33. F. Vaněk, 73. Hájek, 88. D. Vaněk - 45. Štěpánek. Rozhodčí: Janíček - Tesař, Havlík. ŽK: 1:3 (Boháč – Ielitro, Bedrna, Trenkwitz). ČK: 0:1 (45. Bedrna). Diváků: 227.

Soběslav: Červenec – Zeman, Kubart, Boháč, Větrovský (84. Pavlík) - Bouchal, Hoffmann (58. D. Vaněk), Dumbrovský (89. Mazouch), F. Vaněk - Kutner, Hájek (84. Boucník). Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráči: Zeman

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Soupeř se v prvním poločase prezentoval skvělou útočnou hrou. Jen těžko jsme hledali recept na jeho rychlou a důraznou kombinační hru ve středu pole. V 15. minutě přerušil utkání vydatný déšť, který poslal obě družstva na dalších 14 minut do šaten, kde jsme měli čas na rozebrání všech našich aktuálních herních negativ. Po návratu na trávník se hra mírně vyrovnala, ale soupeř hrozil stále o něco více. My jsme však šli do vedení díky skvěle zahrané standartní situaci Filipa Vaňka. Stejný hráč mohl o pár minut později navýšit naše vedení z pokutového kopu, avšak mířil nešťastně pouze do břevna. Na konci prvního poločasu šel soupeř do oslabení, když po červené kartě opustil hřiště jeden z jeho hráčů poté, co po špatné rozehrávce brankáře fauloval našeho Tadeáše Hájka v samostatném úniku. Bohužel hned po tomto incidentu v poslední minutě prvního poločasu soupeř srovnal po dobře zahraném rohovém kopu. Druhý poločas se nesl v duchu našeho dobývání proti soupeřově zatažené obranné hře, na kterou v oslabení přistoupil. Naše hra byla zprvu hodně nervózní a zbrklá, z čehož pramenila řada našich zbytečných ztrát v držení míče, což velmi nabourávalo naši výstavbu hry. Větší klid nám dodal až gól Tadeáše Hájka po skvělé akci Petra Bouchala. Soupeř se poté opět musel snažit o aktivní hru. Definitivní jistotu výhry nám dal až gól hlavou Dana Vaňka v samotném konci utkání.“


SK Otava Katovice – SK Tochovice 4:3 (3:1)

Góly: 7., 9. a 22. Uher, 75. Habor - 14. Šimůnek, 59. Čížek, 88. Sirotek. Rozhodčí: Cihlář - Kubec, Kastl. ŽK: 0:1 (Sirotek). Diváků: 290.

Katovice: Provazník – Hnídek, Janoch, Cibulka, Chylík – L. Bálek (91. Kostka), Kotrba, Kahuj, D. Bálek (76. Repa) – Uher (91. Sládek) – Habor (78. Motl). Trenér Šroub.

Nejlepší hráč: Uher

Přemysl Šroub (trenér Katovice): „Začátek zápasu nám vyšel na jedničku. V 9. minute to bylo 2:0 a vypadalo to na pohodový průběh. Pak jsme ale polevili a Tochovice se dostaly do hry. Vláďa Uher zkompletoval hattrick a do poločasu jsme vedli 3:1. V kabině jsme si řekli, že musíme hrát aktivně a už hosty nepustit do snížení. To bohužel přišlo, ale Vasyl Habor nám znovu vrátil dvoubrankový náskok. Poté šel sám od poloviny hřiště, ale nedal. Na konci zápasu přišlo znovu snížení na 4:3, ale závěr bláznivého utkání už jsme si pohlídali. Získali jsme důležité tři body a to je pro nás nejdůležitější. Urvali jsme to po ne moc po povedeném výkonu, ale v takto vyrovnané tabulce mají pro nás body cenu zlata.“


TJ Sokol Lom – FK Viagem Příbram 5:2 (2:1)

Góly: 23. Novák, 43. Tauber, 79. Kubovský, 82. Nešický, 85. Musiol - 5. El Baba, 84. Sayed. Rozhodčí: Pálek - Fencl, Mazanec. ŽK: 2:1 (Brabec, Nešický – Krajdl). Diváků: 170.

Lom: Matoušek – Škrleta (67. Vysušil), Brabec, Slavík, Grobár (67. Mácha) – Skopec – Schramhauser (70. Musiol), Nešický, Javorek (70. Šimák), Novák – Tauber (77. Kubovský). Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: celý tým

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „V prvních deseti minutách na nás Příbram vlétla, její hráči atakovali naše stopery a my jsme se s tím zpočátku nedokázali vyrovnat. Nehráli jsme to, co jsme chtěli, náš výkon nebyl úplně ideální, z čehož pramenil gól v páté minutě na 0:1. Nechali jsme se zaskočit, ale jednalo se pouze o zhruba těch úvodních deset minut. Pak už jsme byli dominantnějším týmem, převzali jsme iniciativu a do poločasu se nám podařilo skóre otočit na 2:1. Ještě v první půli jsme měli i další šance a zápas jsme mohli rozhodnout dřív. Také ve druhém poločase jsme byli lepším mužstvem a ke konci zápasu jsme naše šanci i proměnili a zaslouženě vyhráli. Až na ten úvod, kdy nás Příbram překvapila svou aktivitou, jsme utkání odehráli dobře.“


Ostatní výsledky

FK Komárov - SK Horní Bříza 3:0 (2:0), 17. Zítek, 35. Vokáč, 84. Lehedza.

SK Senco Doubravka - SK Klatovy 1898 1:0 (1:0), 61. Kalina.

SK Hořovice - FC Rokycany 1:2 (1:2), 8. Wacker - 26. Laubr, 36. Karlíček.

TJ Jiskra Domažlice B - FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (0:1), 64. Bauer – 2. Kapolka.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Hana Grundová
 


 
Reklama