Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslavská tvrz padla s Lomem, Č. Krumlov loupil v Domažlicích

 
neděle, 23. dubna 2023, 16:31

Čechy – Sledovaná bitva Soběslavi s prvním Lomem přilákala do hlediště skvělou návštěvu. Spartakovci přišli s favoritem o domácí neporazitelnost a v páté minutě nastavení kosmeticky upravili porážku na 1:2. Lom učinil důležité krok k vysněnému postupu do třetí ligy. Katovice se oklepaly z nečekané porážky s posledním a v Dudák aréně porazily nepříjemnou Aritmu Praha. Krumlovští po třízápasové sérii bez výhry získali důležité tři body na Chodsku s béčkem Domažlic. Slavojáci rozhodli na stadionu Střelnice dvěma góly už do přestávky. Zmar domácích podtrhla 83. minuta, kdy z nařízené penalty netrefili Beránkovu branku.

Výsledky Jihočechů ve 23. kole divize A


SK Otava Katovice – SK Aritma Praha 1:0 (1:0)

Gól: 10. L. Bálek. Rozhodčí: Novotný - Vychodil, Panský. ŽK: 4:2 (Habor, Cibulka, Kotrba, Chylík – Roub, Mareš). Diváků: 300.

Katovice: Provazník - Hnídek, Cibulka, Janoch, Chylík - L. Bálek, Kotrba, Kahuj, Motl - Uher - Habor. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Zápas s Aritmou splnil přesně to, co jsem očekával. Bylo to hodně tvrdé a bojovné utkaní a stálo nás hodně sil získat tři body. Potřebovali jsme se po prohře s Břízou zvednout a hráči na hřišti nechali všechno. Bylo to ubojované vítezství a hodně si toho vzhledem k vyrovnanosti tabulky cením. Chci pochválit všechny kluky. Fotbal umíme, jen se teď nedařilo výsledkově. Ted nás čeká veledůležitý zápas v Klatovech. Pokud budeme makat tak jako s Aritmou, tak ho zvládneme.“


FK Spartak Soběslav – TJ Sokol Lom 1:2 (0:1)

Góly: 95. D. Vaněk - 20. Skopec, 86. Šimák. Rozhodčí: Tesař - Janíček, Havlík. ŽK: 2:0 (Dumbrovský, Boháč). Diváků: 557.

Soběslav: Červenec – Větrovský, Boháč, Kubart, Zeman – F. Vaněk, Bouchal, Hoffmann (61. Boucník), Kutner, Dumbrovský (77. Pavlík) – Hájek (61. D. Vaněk). Trenéři Hajič a Florián.

Lom: Matoušek – Mácha (83. Grobár), Brabec, Slavík, Vysušil – Skopec – Schramhauser (73. Kubovský), Javorek (83. Šimák), Nešický, Novák – Tauber (83. Musiol). Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: celý tým - celý tým

Richard Florián (trenér Soběslavi): „V prvním poločase jsme byli horším týmem. Soupeř držel míč a výborně kombinoval ve středu pole. Exligové zkušenosti hvězdné záložní řady soupeře byly hodně znát. Dokonale nás přečíslovali a naše obranná činnost ve středním poli byla až moc statická a nekompaktní. Do druhého poločasu jsme vstoupili s odhodláním změnit naši hru tak, abychom co nejvíce eliminovali nebezpečnou součinnost soupeře ve středu hřiště. Zvýšili jsme důraz a kompaktnost v napadání soupeřovy rozehrávky, což se ukázalo jako klíčové a najednou jsme byli schopni hrát vyrovnanou hru. Zmizel možná až přehnaný respekt k soupeři z prvního poločasu a troufnu si říct, že jsme dostávali soupeře v určitých pasážích hry pod výrazný tlak. Naši hru navíc hodně oživilo i střídání. Hráči postupně se vracející po dlouhých zraněních dokázali svoji připravenost. Ke konci utkání jsme už hráli vabank a soupeř toho využil, když v 86. minutě zvýšil svůj náskok na 2:0. My jsme se ale i tak nevzdali a odměnou za dobrou hru ve druhém poločase nám byl gól v nataveném čase, který vstřelil střídající Dan Vaněk. Domácí prohra po dlouhé vítězné šňůře nás netěší, ale když vezmeme v úvahu soupeřovu sílu kádru složeného z bývalých profesionálních hráčů, tak jsme předvedli dobrý výkon, za který se nemusíme stydět. Těšit nás může i to, že jsme dokázali reagovat na soupeřovu hru a změnit přístup do druhého poločasu. Věřím, že to ocenila i velká divácká kulisa, která dodávala utkání ten správný nádech.“

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „V prvním poločase jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Udělali jsme pouze jednu chybu uprostřed hřiště, kdy se soupeř dostal do náznaku šance, Brabec ale naštěstí pro nás situaci zachránil. Sám si domácí tým žádnou jinou šanci nevytvořil, k ničemu jsme ho nepustili. První půli jsme měli pod kontrolou, David Skopec dal gól krásnou střelou z dálky na zadní tyč. V dobrém výkonu jsme chtěli pokračovat i ve druhé půli. Věděli jsme, že když budeme hrát stejně jako v prvním poločase, Soběslav se do šance nedostane a vyhrajeme. Pak ale na nás trochu dolehla nervozita a od zhruba šedesáté minuty jsme se dostali pod tlak. Toho domácí dosáhli nakopávanými balóny, po nichž chodili do hlavičkových soubojů. Nám se však podařilo dobře vystřídat a Honza Šimák přidal druhý gól. Mohli jsme už dřív vyhrávat vyšším náskokem a utkání dohrát v klidu, tak už to ale někdy chodí, že někdy šance dáte a jindy zase ne. Domácí nakonec v nastaveném čase snížili, jinak si ale myslím, že jsme toho soupeři v utkání moc nedovolili a vyhráli jsme zaslouženě.“


TJ Jiskra Domažlice B – FK Slavoj Č. Krumlov 0:2 (0:2)

Góly: 11. Strapek, 38. Vávra. Rozhodčí: Beneš - Hamouz, Ježek. ŽK: 3:3 (T. a L. Korelusové, Copák – Matuška, Parakhnenko, Svoboda).  Diváků: 65.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kuna, Svoboda, Kolář (69. Vonášek) – Parakhnenko, Matuška, Novák, Vávra – Strapek (68. Vaněk), Růžička (81. Ryneš). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Řekli jsme si, že k utkání musíme přistoupit zodpovědněji v defenzivě. Vycházeli jsme tedy ze zajištěné obrany s rychlým přechodem do protiútoku a také jsme spoléhali na standardní situace. Obojí se vyplatilo. První gól padl po rychlém brejku, kdy Parakhnenko vybojoval na křídle balón a předložil ho Strapkovi do prázdné brány. Druhý gól jsme dali právě po standardní situaci. Domácí se prezentovali dlouhými nákopy na vysoké hráče, všechno jsme ale uskákali a ubránili, a to vedlo k našemu vítězství.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - SK Klatovy 1898 3:1 (3:0), 30. a 35. Demeter, 43. Zajíček - 49. Lukeš.

FC Viktoria Mariánské Lázně - FC Rokycany 3:1 (1:0), 19. Nedbalý, 68. Cinkanič, 93. Kapolka - 86. Lehký (pen.).

FK Komárov - FK Viagem Příbram B 1:1 (1:0), 45. Vajs - 82. Popovič.

SK Senco Doubravka - SK Horní Bříza 1:0 (0:0), 67. Ungr.

SK Hořovice - SK Tochovice 2:0 (1:0), 36. Čapek, 75. Záluský.


Napsal(a) Redakce | Foto Hana Grundová, Jan Škrle