Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav hostí v sobotu divizní šlágr. Přijede vedoucí Lom

 
pátek, 21. dubna 2023, 14:52

Soběslav - Víkendové 23. kolo divize má jednoznačný magnet. Šlágr kola, souboj druhého s prvním, derby, nejostřeji sledované utkání, to všechno se dá říct o sobotním duelu Spartak Soběslav – Sokol Lom.

Oba týmy v tabulce dělí devět bodů a Soběslav bude mít osm kol před koncem jednu z posledních možností snížit bodovou ztrátu na Lom na hratelný rozdíl. Pokud vyhraje Lom, náskok dvanácti bodů už bude téměř nedostižný.

Soběslav má výhodu domácího prostředí, kde ještě v letošním ročníku neprohrála. „Očekávám, že domácí prostředí bude naší výhodou. Po propršených dnech vysvitlo sluníčko, tak věřím, že krásné jarní počasí přiláká diváky a ti nás podpoří. Bitva druhého s prvním by měla fanoušky přitáhnout,“ těší se na derby trenér domácího Spartaku Radek Hajič.

O motivaci nebude mít nouzi ani vedoucí Lom. Sokol musel na podzim spolknout hořkou pilulku, když na Svépomoci Spartaku podlehl jednoznačně 0:3 a má tedy Soběslavi co oplácet. „U nás nám to nandali, to je pravda,“ souhlasí kouč Lomu Lukáš Zeman. I pro jeho mužstvo bude mít derby speciální význam. „Duel se Soběslaví považujeme za jeden z vrcholů jara. Zápasu přikládáme velkou důležitost, určitě pro nás bude důležitější než jiné zápasy. Nebereme to ale jako odplatu za podzimní porážku, chceme především hrát naši hru, kterou se prezentujeme celé jaro,“ říká před sobotním šlágrem trenér Zeman.

Soběslav je kompletní a nastoupí v nejlepším možném složení, v sestavě Lomu bude chybět pouze stoper Roman Vávra, kterého trenéři úspěšně nahradili už v předchozím utkání s Doubravkou.

„Určitě budeme chtít nad Lomem zase vyhrát,“ zve příznivce soběslavský Hajič, který podobně jako Zeman očekává výbornou atmosféru. „Věřím, že diváci se budou bavit fotbalem a užijí si super zápas, ať bude výsledek jakýkoliv,“ těší se na sobotní klání také trenér Lomu Lukáš Zeman. Výkop utkání Soběslav – Lom je v 17 hodin. 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Tomáš Danko
 


 
Reklama