Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav válí, sedmi góly vyprovodila béčko Příbrami. Derby rozsekla penalta

 
sobota, 8. dubna 2023, 20:09

Jihočeský kraj – Trojice mužstev si předehrála své zápasy už v pátek. Č. Krumlov vybojoval cennou remízu v Rokycanech, Slavoj výrazně podržel brankář Beránek. Vyrovnané derby Katovic s Lomem rozhodla 71. minuta a zbytečný faul domácích v šestnáctce. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Slavík. Sobotní duel Soběslavi proti čtvrté Příbrami B připomínalo exhibici. Spartakovci si po půl hodině zajistili náskok 4:0 a hosté byli zralí na ručník. Po přestávce, i když opadlo tempo, přidali bratři Vaňkové další tři trefy. Soběslav si upevnila druhé místo a vyrovnala čtyři roky staré nejvyšší vítězství v celostátní soutěži.

Výsledky Jihočechů ve 21. kole divize A


SK Otava Katovice – TJ Sokol Lom 0:1 (0:0)

Gól: 71. Slavík (pen.). Rozhodčí: Mičan - Mudra, Šálková. ŽK: 3:2 (Kotrba 2, Motl – Vávra, Novák). ČK: 1:0 (93. Kotrba po 2 ŽK). Diváků: 553.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Chylík (87. Kostka) – Hnídek (75. D. Bálek), Kotrba, Repa (87. Habor), Motl – Uher, L. Bálek (75. Požárek) – Kadula. Trenér Šroub.

Lom: Matoušek – Mácha, Slavík, Vávra (64. Brabec), Vysušil – Skopec – Novák (89. Javorek), Schramhauser, Nešický, Grobár (50. Kubovský) – Musiol (50. Tauber). Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: Kadula, Repa – Schramhauser, Slavík

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Zápas s Lomem se nevydařil pouze výsledkově. Jinak přišla skvělá návštěva, bylo pěkné počasí a i kvalita samotného fotbalu byla dobrá. My změnili rozestavení, abychom eliminovali sílu soupeře ve středu pole, jehož hráči budili respekt. Dařilo se nám to. Lom byl sice více na míči, ale šance jsme si vytvářeli my po rychlých brejkových situacích. Škoda, že jsme je nedokázali využít a dostat se do vedení. Druhá půle moc šancí také nepřinesla. Asi by zápasu spíše slušela remíza, ale nakonec to rozhodla zbytečná penalta. Nedá se nic dělat, jedeme dál. Na to, že jsme v rozestavení se třemi obránci hráli poprvé a bez tréninku, jsme předvedli kvalitní výkon. Teď je třeba vyhrát v Bříze.“

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „V prvním poločase nám moc nepomohlo hřiště, které bylo docela hrbolaté. Potřebovali jsme víc dotyků na zpracování míče, což naši kombinaci trochu brzdilo. Terén ale nebyl jediný důvod. Chyběla větší nabídka, víc centrů ze strany a střelba. V prvním poločase hra neměla moc spád, chyběla jí plynulost. Druhá polovina byla celkově lepší. Míč jsme si dávali rychleji od nohy, podařilo se nám z penalty dát gól a nakonec jsme zaslouženě vyhráli. Po našem gólu utkání dostalo větší náboj. Domácí se snažili vyrovnat a hra se celkově zrychlila. Katovice nehrály špatně, jejich brejky byly hodně nebezpečné, a kdyby v prvním poločase domácí proměnili některou ze svých dvou nebo tří příležitostí, které si vytvořili, měli bychom to těžké. Pro nás je nejdůležitější, že jsme Katovicím znovu bodově odskočili.“


FC Rokycany – FK Slavoj Č. Krumlov 0:0

Rozhodčí: Hamouz – J. Beneš, A. Beneš. ŽK: 2:2 (Matas. Titl – Svoboda, Matuška). Diváků: 151.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Svoboda, Kuna, Kolář – Vonášek (60. Parakhnenko), Matuška, Novák, Vávra – Růžička (90. Gelnar), Strapek (79. Vaněk). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Beránek, celý tým

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „V prvním poločase šel David Růžička sám na domácího gólmana, na druhou stranu nás ale dvakrát podržel brankář Beránek. Jinak jsme ale hráli v defenzivě zodpovědně a domácí jsme moc do šancí nepouštěli. Hráči Rokycan nakopávali míče a snažili se centrovat do vápna, ale naše nová stoperská dvojice to zvládla. Ve druhém poločase Rokycany víc otevřely hru a je škoda, že jsme špatně řešili finální fázi. Dostali jsme se do několika přečíslení, chyběla ale lepší přihrávka. Bod z venku je každopádně plusový a jsme s ním spokojeni.“


FK Spartak Soběslav – FK Viagem Příbram B 7:0 (4:0)

Góly: 32. a 36. Kutner, 85. a 87. F. Vaněk, 7. Dumbrovský, 21. Hájek, 67. D. Vaněk. Rozhodčí: Tupý - Žurek, Izugrafov. ŽK: 2:0 (Kutner, Hájek). Diváků: 187.

Soběslav: Červenec – Větrovský (72. Bříza), Boháč (59. Hromada), Kubart, Zeman – F. Vaněk, Bouchal, Hoffmann (72. Pavlík), Kutner, Dumbrovský (59. Mazouch) – Hájek (59. D. Vaněk). Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráči: celý tým

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Výsledek utkání mluví za vše. Z naší strany byl herně povedený zejména první poločas, kdy měla naše hra tempo a dynamiku. Dokázali jsme soupeře dostat pod tlak, byli jsme úspěšní v osobních soubojích a dařilo se nám rychle přecházet z obrany do útoku. V druhém poločase tempo hry o něco opadlo, i tak se nám podařilo vstřelit další tři góly. Nutno podotknout, že soupeř byl ve větší míře doplněn o hráče dorostenecké kategorie a náš zkušený tým toho dokázal plně využít. Vysokého vítězství před domácími fanoušky si ale i tak velmi ceníme a věříme, že se utkání přítomným divákům na stadionu líbilo.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - SK Horní Bříza 4:1 (3:0), 3. Lisý, 20. Heller, 21. Zajíček, 50. Demeter - 56. Kocourek.

TJ Jiskra Domažlice B - SK Klatovy 1898 4:1 (1:1), 45. Janča, 68. Velfl, 83. Černý, 90. Bílik - 13. Krejčiřík.

SK Senco Doubravka - FK Komárov 0:0

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Tochovice 2:1 (0:1), 64. Nedbalý, 65. Skopový - 44. Kynkor Martin.

SK Hořovice - SK Aritma Praha 1:0 (1:0), 40. Wacker.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama