Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Lomu přežil v nastavení penaltu, Soběslavi vystřelil těsnou výhru Kutner

 
neděle, 5. března 2023, 17:57

Čechy – Jubilejní desáté vítězství si na prahu divizního jara připsal vedoucí Sokol Lom nad Rokycany. Lví podíl na tom měl brankář Matoušek, který v nastaveném čase chytil penaltu. Lom odskočil Katovicím na dva body, Otava doma poprvé ztratila remízou s Petřínem Plzeň, kterou dotahovala v 92. minutě z penalty. Č. Krumlov se přes zisk pouze jednoho bodu s poslední H. Břízou posunul v tabulce na páté místo. Plichtu doháněli slavojáci dvěma góly v závěru. Soběslav naplnila předpoklady a Kutnerovým gólem porazila béčko Domažlic.

Výsledky Jihočechů v 16. kole divize A:


SK Horní Bříza – FK Slavoj Český Krumlov 3:3 (1:1)

Góly: 25. Kožíšek, 64. Šmíd, 74. Trojanec - 38. Vávra, 85. Strapek, 86. Parakhnenko. Rozhodčí: J. Beneš - Švagr, A. Beneš. ŽK: 0:2 (Kuna, Matuška). Diváků: 100.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kuna – Matuška, Svoboda (70. Strapek) – Kolář, Novák, Vávra – Růžička (46. Vonášek), Vaněk (63. Parakhnenko). Trenér Domin.

Nejlepší hráč: Vávra

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Myslím, že každý bod získaný venku bude důležitý do tabulky. Remíza se ale rodila dost těžce, protože ještě v 80. minutě jsme prohrávali 3:1. První jarní kolo vždy bývá nevyzpytatelné, protože nevíte, jakými změnami prošel přes zimu tým soupeře. Musím však pochválit Horní Břízu, protože její výkon neodpovídal tomu, že na podzim získala jen jeden bod. Hrála s velkým nasazením a vůli po vítězství. Hráče jsem upozorňoval, že domácí budou bránit a hrát na rychlé brejky, přitom jsme dva góly dostali právě z brejků a třetí po tečované střele. Na druhou stranu hráče musím pochválit, že hráli až do devadesáté minuty. Hrálo se na dobře připraveném trávníku. Přechod z umělé trávy nám dělal trochu problémy, jinak si ale myslím, že na první kolo to bylo docela kvalitní utkání.“


TJ Sokol Lom – FC Rokycany 1:0 (0:0)

Gól: 59. Schramhauser. Rozhodčí: Glogar - Adámek, Jakl. ŽK: 1:1 (Grobár – Titl). Diváků: 85. Hráno na UMT S. Ústí.

Lom: Matoušek – Škrleta (56. Schramhauser), Brabec, Mácha, Vysušil (46. Grobár) – Skopec, Slavík – Novák (90. Kubovský), Nešický, Pfeifer (76. Šimák) – Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráč: Matoušek.

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Bylo znát, že se jedná o první mistrovský zápas. Zápas to byl nervózní, plný nepřesností z obou stran. Soustředili jsme se hlavně na obranu, protože jsme věřili, že když uhrajeme nulu vzadu, tak minimálně ten jeden gól dáme a vyhrajeme. Rokycany byly podle našeho očekávání nepříjemným soupeřem, my jsme věděli, že musíme být trpěliví a hru neotvírat. V zápase bylo dost nepřesností na obou stranách, na tom se podepsala umělá tráva. Obě mužstva si v obou poločasech vypracovala po jedné šanci, Rokycany navíc kopaly v nastaveném čase penaltu. Rozhodčí ji nařídil po té, co našemu hráči padl míč v pokutovém území na ruku, Matoušek nás ale stejně jako při předchozích šancích soupeře podržel. Náš výkon ale nebyl optimální. Bylo to spíše bojovné utkání, fotbalovosti ale moc nenabídlo. Musím říct, že remíza by byla asi spravedlivější. My jsme ale ten jeden gól dali, Rokycany nikoliv. Byli jsme šťastnější."


FK Spartak Soběslav – TJ Jiskra Domažlice B 1:0 (1:0)

Gól: 27. Kutner. Rozhodčí: Lafek - Hes, Gerhardt. ŽK: 2:2 (Kutner, Dumbrovský - Korelus, Vlček). Diváků: 190.

Soběslav: Červenec – Zeman (83. Mazouch), Boháč, Kubart, Hromada – F. Vaněk, Bouchal, Hoffmann, Kutner, Dumbrovský (89. Větrovský) – D. Vaněk (64. Hájek). Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráč: Zeman.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Utkání s velice houževnatým soupeřem jsme výsledkově zvládli. Mladé družstvo Domažlic se spoléhalo především na rychlou a dravou útočnou kombinaci doplněnou o zkušenost v rozehrávce zejména v podobě přesných dlouhých přihrávek jednoho ze svých stoperů. My ale dokázali na hru soupeře velice dobře reagovat. Konsolidovaná obranná práce celého týmu negovala útočnou činnost soupeře a v pár situacích se blýskl i náš brankář. Soupeř navíc pod tlakem vytvářel chyby. Jednu z nich dokázal využit Aleš Kutner, a tak jsme šli už v prvním poločase do vedení. Navíc jsme si i sami dokázali vytvářet řadu brankových příležitostí. Bohužel v koncovce jsme už nebyli tak úspěšní a pojišťující gól jsme již nepřidali. Výhra v náročném a dramatickém utkání byla zasloužená.“


SK Otava Katovice – SK Petřín Plzeň1:1 (0:0)

Góly: 92. (pen.) Uher – 47. J. Vodrážka. Rozhodčí: Klátil – Andras, Popelka. ŽK: 2:1 (D. Bálek, Kadula – Treml). ČK: 1:2 (Chylík – J. Vodrážka, R. Vodrážka - vedoucí týmu). Diváků: 292.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Chylík – L. Bálek (77. D. Bálek), Sládek (58. Kahuj), Kotrba (85. Habor), Motl (58. Hnídek) – Uher – Požárek (58. Kadula). Trenér Šroub.

Nejlepší hráč: celý tým.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Bylo znát, že to byl první jarní zápas. Obě mužstva si na ten terén zvykala, hrálo se na přírodní trávě a bylo to hodně zmrzlé. Celou přípravu jsme strávili na umělce, proto tam bylo spoustu nepřesností. Na začátku byl lepší Petřín, kdy nás přetlačil, měl tam nějaké rohové kopy a nás podržel gólman Provazník. Pak jsme hru vyrovnali, vytvořili jsme Uhrem a Požárkem šance, a kdybychom byli v pokutovém území víc důrazní, mohli jsme jít do vedení my. Nicméně, zasloužená remíza v poločase. Na začátku druhé půle jsme si při standardce nepohlídali přední tyč a vstřelili si vlastní gól. Pak jsme vrhli všechny síly do útoku, prostřídali jsme pět hráčů a bylo to znát. Ke konci jsme měli více sil a zaslouženě jsme vyrovnali, i když to bylo až v devadesáté minutě z penalty. Tam jsme měli velký tlak a remíza z toho zápasu je zasloužená.“


Ostatní výsledky

FK Viagem Příbram B - SK Klatovy 1898 1:3 (1:0), 13. Štěpánek - 50. Holík, 63. Málek, 88. Ferko.

SK Aritma Praha - SK Tochovice 1:1 (0:1), 21. Komárek - 66. Čížek.

FK Komárov - FC Viktoria Mariánské Lázně 4:2 (1:0), 7. Lukavský, 47. Mojdl, 81. a 90. Zítek - 54. Kapolka, 83. Renza.

SK Senco Doubravka - SK Hořovice 3:0 (0:0), 51. a 69. (pen). Roubal, 84. Řehoř.


Napsal(a) Michal Havelka, Václav Kucul | Foto Sokol Lom
 


 
Reklama