Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Udržet domácí neporazitelnost bude na jaře těžší, míní katovický Přemysl Šroub

 
čtvrtek, 2. března 2023, 13:21

Katovice – Zástupce fotbalového Strakonicka v divizi je po podzimu druhý, když v prvních patnácti utkáních nasbírali stejně bodů jako vedoucí Lom. Katovické zdobily výkony zejména v domácím prostředí, kde nenašly přemožitele a neztratili ani bod. Zimní příprava v Katovicích proběhla podle očekávání trenéra Přemysla Šrouba.

Kouč byl spokojený s tréninkovou morálkou mužstva, i když se tým ne vždy sešel v kompletním složení. „Samozřejmě se nám nevyhýbala zranění a zdravotní problémy. Někteří hráči chyběli kvůli zaměstnání, to už ale k tomu patří,“ říká Šroub. Tým byl na soustředění v Soběšicích a také všechny tréninky proběhly tak, jak trenér naplánoval.

Katovice odehrály pět přípravných zápasů. Trenéra zklamala pouze vysoká prohra v Přešticích. V generálce si ale Katovičtí spravili chuť, když si otevřeli střelnici v utkání s Protivínem a šestému celku krajského přeboru nasázeli jedenáct gólů. „Porážka 0:6 v Přešticích mě mrzí, je ale třeba vzít v úvahu, že jsme tam jeli pouze s dvanácti hráči. Na druhou stranu generálka s Protivínem nám vyšla výborně a nyní je důležité, abychom si dobrou formu přenesli i do prvního mistrovského zápasu s Petřínem Plzeň,“ říká Přemysl Šroub. Katovice si v přípravných zápasech nevedly špatně, důležité ale budou podle šéfa střídačky právě mistrovská utkání.

V kádru došlo v zimní pauze k několika změnám. Do třetiligového Písku míří Dominik Štěch a zpátky do Střelských Hoštic se vrátil Rudolf Květoň. Z mise v Litvě se naopak vrátil voják Michal Repa. Trenér Šroub může počítat i s několika uzdravenými hráči. Do týmu se vrací dlouhodobě zraněný Hnídek, jenž se zotavil po zlomenině ruky. Uzdravil se i Michal Požárek, který se v posledním přípravném utkání blýskl čtyřmi góly do sítě Protivína. Dalším navrátilcem je Alexandr Kahuj, jenž se podrobil operaci křížových vazů.

Katovičtí fotbalisté odehráli výborný podzim a laťku mají nastavenou vysoko. Jejich síla spočívá především v domácím prostředí, kde na podzim drželi stoprocentní bilanci. Udržet domácí neporazitelnost však nebude na jaře podle Přemysla Šrouba jednoduché. „Nyní budeme mít doma všechny soupeře z horní poloviny tabulky, takže to bude pro nás těžší. Chceme ale dál bavit naše výborné fanoušky a udržet pozice na čele tabulky. Snad se nám budou vyhýbat zranění,“ přeje si před jarním pokračováním divize Přemysl Šroub. 

Zima v Otavě

Přípravná utkání:
Osek 2:1 (0:0),
Uher (pen.), Repa, Přeštice 0:6 (0:3), Plzeň B 0:1 (0:1), Táborsko B 3:1 (3:1), Uher, Požárek, Janoch, Protivín 11:0 (4:0), Požárek 4, L. Bálek 2, Uher, Hnídek, Kostka, Sládek, Kotrba.

Střelci (16): 5 – Požárek, 3 – Uher, 2 – L. Bálek, 1 – Repa, Janoch, Hnídek, Kostka, Sládek, Kotrba.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle