Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav má druhého trenéra a na jaře chce potrápit vedoucí Lom

 
čtvrtek, 2. března 2023, 12:37

Soběslav – Na podzim obsadili spartakovci v divizi velice solidní třetí příčku. I na jaře by se chtěli pohybovat na předních příčkách. Pomoci by mu mohl i příchod trenéra Richarda Floriána, který se v zimě stal novým kolegou stávajícího kouče Radka Hajiče.

Generálka na první domácí zápas s Domažlicemi se Spartaku povedla, když minulou sobotu vyhrál na hřišti Tatranu Sedlčany 3:1. Sedlčany byly ještě vloni soupeřem Soběslavi v divizi, po sestupu ze soutěže ale hrají od letošní sezóny krajský přebor. S celkovým průběhem zimní přípravy panuje v Soběslavi spokojenost. „Udělali jsme maximum pro to, abychom byli na jaro dobře připraveni,“ pochvaluje si trenér Radek Hajič.

Mužstvo do zimní přípravy vstupovalo s poměrně početným kádrem dvaadvaceti fotbalistů a i přes početné absence trénovali spartakovci v dostatečném počtu hráčů. „Vše proběhlo podle plánu. Absolvovali jsme soustředění a odtrénovali jsme vše, co jsme chtěli,“ usmívá se Hajič.

Soběslavští odehráli sedm přípravných zápasů, vesměs se soupeři z krajského přeboru. Prohráli pouze s devatenáctkou českobudějovického Dynama. Cílem přípravných utkání bylo dle trenéra Hajiče najít optimální sestavu, v jaké Spartak nastoupí k úvodnímu jarnímu duelu s béčkem Domažlic. „Doufáme, že se nám podaří optimální sestavu nalézt. Potřebujeme aspoň šestnáct kvalitních hráčů, abychom byli v divizi konkurenceschopní,“ říká trenér Radek Hajič.

Ten si v minulosti několikrát postěžoval, že je na trénování v Soběslavi sám. V zimě se mu splnilo přání a na jaře bude mít k ruce nového kolegu. Tím se stal Richard Florián, který se deset let pohyboval v prostředí mládežnického fotbalu a nyní se vrací do mateřského oddílu. „Budeme dva trenéři na stejné úrovni. Podobně, jako je tomu v ligovém Dynamu. Richard do toho přináší zajímavé věci z moderního fotbalu,“ vypráví Radek Hajič.

Posilou do útoku by měl být Dominik Dumbrovský, který začínal v Táborsku a poslední půlrok odehrál v mateřském Týně nad Vltavou. Klub také jedná o příchodu Marka Coufala, jenž na podzim působil v Lomu. „Ještě to ale není dořešené,“ krčí rameny Hajič.

Na podzim naznačili Soběslavští své ambice a v nejvyšších patrech by se Spartak rád pohyboval i na jaře. „Především náš předseda má vysoké ambice,“ říká s úsměvem Radek Hajič a dodává: „Já se spíš snažím emoce krotit, ale určitě se chceme udržet nejhůř do pátého místa, nejlépe v první trojce. Budeme se snažit potrápit vedoucí Lom.“

Zima ve Spartaku

Přípravná utkání:
Táborsko B 5:3 (2:1),
Coufal, Dumbrovský 2, D. Vaněk, Dynamo ČB U19 1:4 (0:2), D. Vaněk, T. Sviny 5:1 (3:1), F. Vaněk 2, D. Vaněk, Mazouch, Podhradský, J. Hradec 3:2 (1:2), F. Vaněk 3 - Janák, Votava, Mar. Lázně – Soběslav 1:1 (0:0), Coufal, Olešník 1:0 (0:0), D. Vaněk, Sedlčany 3:1 (1:1), Mazouch, Coufal, Bouchal.

Střelci (19): 5 - F. Vaněk, 4 - D. Vaněk, Coufal, 2 - Mazouch, Dumbrovský, 1 - Podhradský, Bouchal.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michal Lemberka/Spartak Soběslav
 


 
Reklama