Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do jarních odvet jdou slavojáci bez posil a s respektem

 
středa, 1. března 2023, 14:55

Český Krumlov – Staronováček divize je se šestým místem po podzimní části maximálně spokojený. V zimní přípravě se poctivě připravoval na druhou polovinu, absolvoval soustředění v Přední Výtoni a sehrál pět přátelských zápasů.

Trenér Václav Domin si pochvaluje i průběh přípravy v zimě, mrzí ho jen dva odřeknuté zápasy z celkových sedmi, které měl Slavoj v plánu odehrát. Zrušen byl duel s rakouským Wallsee, neboť soupeř nepřijel, a neodehrál se ani zápas se Zlatou Korunou.

Na druhou stranu je krumlovský kouč rád, že se nikdo v přípravě nezranil a naplánované tréninkové jednotky absolvoval tým v kompletním složení. „Těší mě, že ke konci přípravy se do tréninkového procesu znovu zapojil Tůma. Ten by měl být posilou našeho mužstva,“ doplňuje Domin.

Slavoj odehrál pět přípravných zápasů, z nichž dva vyhrál. Naposledy mu vyšla vítězně generálka v Třeboni, kde Český Krumlov zvítězil 2:0. „V zápasech jsme si zkoušeli různé systémy. Naši slabinou jsou osobní chyby jednotlivců a hlavně stále dáváme málo branek. Vyzkoušel jsem čtyři útočníky, tak uvidíme, jakou variantu zvolíme pro první mistrovský zápas,“ říká k přípravným utkáním Domin.

Jedinou změnou v kádru je odchod Jakuba Rosůlka, jenž se vrátil do Rakouska. Vedení v zimní pauze jednalo s několika potenciálními posilami, žádný nový hráč se ale v kádru neobjevil.

Cíle nováčka soutěže jsou vzhledem k aktuálnímu postavení v tabulce překvapivě skromné. „Chceme divizi pro Český Krumlov zachránit,“ říká trenér Domin. „Hned první kolo v Horní Bříze mnohé ukáže,“ dodává kouč.

Šesté místo vypadá na první pohled velice slibně, faktem ale je, že tabulka je nesmírně vyrovnaná. Jak Václav Domin připomíná, na třinácté místo má Slavoj náskok pouhých čtyř bodů. „Příprava na jaro byla dobrá, až v prvních jarních kolech se ale ukáže, co jsme v zimě dělali,“ uzavírá Václav Domin. Se startem jara spouští slavojáci nový klubový web (zde).

Zima ve Slavoji

Přípravná utkání:
Písek 1:2 (0:1), Strapek, J. Hradec 5:3 (3:0), Parakhnenko 2, Vaněk 2, Kordík, Hluboká 1:3 (1:1), Kolář, Seebach/Německo 1:2 (0:2), Kuna (pen.), Třeboň 2:0 (0:0), Vaněk 2.

Střelci (10):
4 – Vaněk, 2 – Parakhnenko, 1 – Strapek, Kordík, Kolář, Kuna.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle