Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výsledky přípravných zápasů. Soběslav přestřílela béčko Táborska

 
pondělí, 23. ledna 2023, 17:55

Jihočeský kraj – Zimní přestávka pomalu končí a fotbalové celky postupně zahajují přípravu na boje o body v jarní části svých soutěží. Formu testují v přípravných zápasech. O víkendu si zahráli oba třetiligoví účastníci z jihu Čech, v přípravném derby na Soukeníku se urodilo osm gólů a Milevsko vyrazilo za prvním utkáním do zasněžené Prahy.

Písek bez tří opor (Běloušek, Koreš a Sajtl) nestačil na druholigovou Duklu Praha, která sobotním zápasem zakončila šestidenní soustředění u Otavy. Po půlhodině prohrávali domácí o tři góly. „Byli jsme naivní v rozehrávce, situace jsme řešili laxně a Dukla dokázala naše chyby potrestat,“ řekl k první půli trenér Písku Milan Nousek ml.

K úvodnímu střetnutí zimní přípravy cestovalo béčko Dynama do Benešova a trefami Bastla a Míky zvítězilo nad účastníkem ČFL (skupina B) těsně 2:1.

Nečekané volno měli v sobotu Krumlovští, byť měli v plánu poměřit se na vlastní umělce s rakouským Wallsee. „Nehráli jsme, Rakušané nepřijeli,“ nahlásil nám kouč slavojáků Václav Domin.

V sezimovoústeckém areálu na Soukeníku se domácí rezerva Táborska střetla se Soběslaví a střelecky tahala za kratší konec. Za spartakovce skórovali dvakrát novicové Coufal (Lom) a Dumbrovský (Týn), na domácí straně vsítil dva góly šutér Neužil.

Jedenáctigólová přestřelka se strhla v duelu Milevska s béčkem Viktorky Žižkov, kterou vede sparťanská legenda a rekordman v počtu mistrovských titulů (14x) Jiří Novotný. Na zasněžené umělce Újezdu u Průhonic vyhráli viktoriáni 6:5. Za vzduchotechniky se prosadili dvěma zásahy kanonýr Petřík se Součkem a jednou 19letý Imbr.
 

Souhrn víkendových výsledků


FC Písek – FK Dukla Praha 1:5 (1:4)
Góly: 33. Bicenc – 21. Špatenka, 25. vlastní (Vokurka), 30. Moulis, 41. Buchvaldek, 81. Červenka.

SK Benešov – SK Dynamo ČB B 1:2 (0:1)
Góly Dynama: Bastl, Míka.

FC Silon Táborsko B – FK Spartak Soběslav 3:5 (1:2)
Góly: Neužil 2, Kupka – Coufal, Dumbrovský 2, D. Vaněk.

FK Slavoj Č. Krumlov – Wallsee (Rakousko) zrušeno
Hosté k utkání nepřijeli.

FK Viktoria Žižkov B – FC ZVVZ Milevsko 6:5 (4:3)
Góly Milevska: Souček, Petřík 2, Imbr.

Napsal(a) Redakce | Foto FC ZVVZ Milevsko