Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Z Katovic se stále odjíždí bez bodů, derby rozsekl dvěma góly Hájek

sobota, 29. října 2022, 22:12

Jihočeský kraj – V Dudák aréně se letos neboduje. Platí to i po sobotním utkání Katovic proti Mariánským Lázním. Po přestávce zlomily odpor Západočechů za necelou čtvrthodinu, během níž nasázeli čtyři góly. Ze šesti domácích zápasů nasbírali Katovičtí 18 bodů a skóre 21:5. Předposlední regionální derby v divizi skončilo výhrou domácí Soběslavi nad nováčkem Č. Krumlovem. Hrdinou byl útočník Spartaku Tadeáš Hájek, střelec dvou gólů v rozmezí čtyř minut. V nedělní dohrávce v Táboře lídr Sokol Lom nedal šanci Klatovům.

Výsledky Jihočechů ve 13. kole divize A


SK Otava Katovice – FC Viktoria Mariánské Lázně 5:1 (1:0)

Góly: 8. a 53. Uher, 58. Kadula, 62. Kostka, 66. Motl - 47. Patrovský. Rozhodčí: Štefan - Hamouz, Gerhardt. Bez karet. Diváků: 300.

Katovice: Provazník – Cibulka (31. Sládek), Janoch, Kostka (67. Habor), Chylík – L. Bálek (77. Květoň), Kotrba (77. Kahuj), Štěch, Motl – Uher – Kadula. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Uher, Provazník, Kadula

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Nebyl to jednoduchý zápas. V poločase jsme sice vedli, ale Mariánky nehrály vůbec špatně a hra byla vyrovnaná. Do druhé půle lépe vstoupili hosté, když ve 47. minutě vyrovnali na 1:1. Pak nás zázračně podržel brankář Provazník, když chytil tutovku a my jsme přežili vlastní smrt. Tento moment, jako by nás nakopl, od té chvíle jsme byli lepším týmem a přidali jsme ještě čtyři pěkné góly.“


FK Spartak Soběslav – FK Slavoj Český Krumlov 2:0 (0:0)

Góly: 56. a 60. Hájek. Rozhodčí: Toucha - Eibl, Izugrafov. ŽK: 4:2 (Hájek, Kutner, Boucník, Pavlík – Svoboda, Matuška). Diváků: 220.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Kubart, Boháč (85. Maršík), Hromada – Mazouch (46. Vrána), Bouchal, Boucník, Pavlík (73. Bříza) – Kutner, Hájek (66. D. Vaněk). Trenér Hajič.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kolář – Strapek (62. Svoboda), Kuna, Matoušek, Vávra, Novák (79. Ryneš) – Růžička (73. Parakhnenko), Rosůlek (62. P. Vaněk). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Hájek - Kabele

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Vyhecované a bojovné derby jsme zvládli a jsme rádi, že jsme se dotáhli na přední celky tabulky. Prvních třicet minut bylo z naší strany neslaných nemastných, Krumlov byl lepší na balónu, ale pak jsme se zvedli a měli jsme náznaky šancí. V poločase jsme si řekli, abychom byli trpěliví a přidali na intenzitě. To jsme splnili a Tadeáš Hájek po přestávce dvěma pěknými góly zápas rozhodl. Pak měl ještě jednu tutovku, mohl dát hattrick, ten ale odmítl. To nás ale mrzet nemusí. Krumlov měl v první půli nějaké závary, ve druhém poločase už ale žádné šance neměl a naše vítězství bylo nakonec zasloužené.“

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Věděli jsme, že domácí produkují brejkový fotbal a jsou agresivní ve vápně, což se potvrdilo i v tomto zápase. V prvním poločase jsme si nicméně vypracovali dvě šance, ze kterých jsme mohli dát gól. Pak jsme si ale nepohlídali hráče v souboji jeden na jednoho a z toho jsme dostali dva góly. Trochu jsme se zalekli domácí agresivity.“


TJ Sokol Lom - SK Klatovy 1898 6:1 (3:0)

Góly: 21. a 90. Musiol, 6. Šimák, 42. Tauber, 62. Novák, 73. Rabiňák - 82. Janda. Rozhodčí: Vnuk - Zoufalý, Dohnal. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:2 (Mácha - Šoul, Vacek). Diváků: 140.

Lom: Pecháček – Mácha, Rydval, Vávra (73. Škarda) – Grobár, Slavík– Novák (65. Rabiňák), Šimák (60. Coufal), Pfeifer (46. Kubovský) – Tauber, Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráč: Grobár

Lukáš Zeman (trenér Lomu): "Užili jsme si bezproblémový zápas. Hodně nám pomohl gól ze šesté minuty. Kluci hráli opravdu dobrý fotbal, míč dávali rychle od nohy, využívali křídelní prostory a hezky se na to dívalo. Už na Aritmě jsme podali výborný výkon, tentokrát jsme ale byli i produktivní. Škoda, že jsme si nějaký gól nenechali právě na Aritmu. Z naší strany to bylo super, takže jsem spokojený jak s výsledkem tak i s předvedenou hrou. Škoda jen obdrženého gólu, že jsme zápas neodehráli s nulou vzadu."


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - TJ Jiskra Domažlice B 0:2 (0:1), 29. Korelus, 90. Janča.

FK Komárov - SK Tochovice 3:0 (1:0), 18. Lukavský, 46. Vokáč, 91. Březina.

SK Horní Bříza - SK Aritma Praha 1:2 (1:1), 11. Šmíd - 15. Červený, 55. Ielitro.

SK Hořovice - FK Viagem Příbram B 5:0 (0:0), 65. a 90. Landa, 69. Bělohlávek, 74. Mareš, 81. Čapek.

SK Senco Doubravka - FC Rokycany 4:0 (3:0), 17. Česák, 21. Světlík, 38. Ungr, 77. Künstner.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Hana Grundová