Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Zvenku třikrát po bodu, Č. Krumlov se protrápil k vítězství s Doubravkou

 
neděle, 23. října 2022, 13:07

Čechy – Před vlastními fanoušky se představil pouze Č. Krumlov. Zápas sledovala i vzácná návštěva, předseda FAČR Petr Fousek. Slavojákům se nedařilo, Rosůlek s Kunou neproměnili ani penalty a vysvobozením byl „vlastenec“ plzeňského obránce tři minuty před koncem. Lom udržel postavení na špici bezgólovou remízou na Aritmě. Nerozhodně se rozešly v taháku kola druhé Katovice a třetí Rokycany. Otava srovnávala na západě Čech v závěru. Náročný týden proložený pohárem s Karvinou zakončila Soběslav remízou v Tochovicích.

Výsledky Jihočechů ve 12. kole divize A


SK Aritma Praha – TJ Sokol Lom 0:0

Rozhodčí: Koranda - Doubrava, Vnuk. ŽK: 3:2 (Racocha, Mareš, Červený – Slavík, Šimák). Diváků: 120.

Lom: Matoušek – Škarda, Mácha, Rydval, Vávra – Skopec, Slavík – Novák (69. Kubovský), Šimák, Pfeifer – Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: celý tým

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Bod bereme, nicméně jsme mohli i vyhrát, protože jsme si vypracovali tři velmi dobré šance, z nichž jsme mohli dát gól. Hrálo se na umělce, která byla menší než klasické travnaté hřiště a tomu jsme přizpůsobili hru. Docházelo k častým soubojům, a proto jsme museli zrychlit kombinaci a balón dávat rychleji od nohy, abychom se vyhnuli situacím, při nichž by mohlo dojít ke zbytečnému zranění. Rychlá hra na jeden dotek se nám tentokrát dařila a takto bychom chtěli hrát pořád. Vzhledem k tomu, že Aritma doma ještě neprohrála a ze šesti odehraných domácích zápasů čtyři vyhrála, je ten bod myslím dobrý. Byli jsme lepší a domácí jsme k ničemu nepustili, a i když jsme mohli vyhrát, musíme být skromní, neboť je třeba přihlédnout i k síle soupeře a průběhu utkání. Může nás těšit, že hráči zápas odmakali, do tabulky pravdy jsme si připsali plusový bod a vzadu jsme zápas odehráli s nulou. Sice jsme nevyhráli, i tak jsme ale spokojeni.“


FK Slavoj Český Krumlov – SK Senco Doubravka 1:0 (0:0)

Gól: 87. vlastní (Fleissig). Rozhodčí: Panský - Matyš, Vychodil. ŽK: 1:2 (Vaněk – Paul, Luhový). ČK: 0:1 (73. Künstner). Diváků: 150.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kuna – Kolář, Matuška, Svoboda (62. Vaněk), Vávra, Novák – Růžička (88. Parakhnenko), Rosůlek (62. Strapek). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Beránek, Kabele

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Řekl bych, že z těch dvanácti dosud odehraných zápasů jsme podali jeden z našich nejhorších výkonů. Náš výkon byl ustrašený, nekoncentrovaný, na druhou stranu ale musím přiznat, že Doubravka se představila v dobrém fotbalovém světle. Myslím, že jsme tak trochu utekli hrobníkovi z lopaty. V utkání jsme neproměnili dvě penalty a rozhodnutí tak padlo až v závěru, kdy si po standardce Kuny dali hosté vlastní gól. Minule jsme byli v Katovicích možná lepší než soupeř, ale body jsme ztratili, nyní zase byla lepší Doubravka a my jsme body získali.“


SK Tochovice – TJ Spartak Soběslav 1:1 (0:0)

Góly: 70. Sirotek - 46. Mazouch. Rozhodčí: Šiška - Kříž, Mazanec. ŽK: 1:4 (Čížek – Pavlík, Boháč, Mazouch, Vrána). Diváků: 100.

Soběslav: Červenec – Maršík, Kubart, Boháč, Hromada (72. Hoffmann) – Pavlík (61. Vrána), Boucník, Bouchal, F. Vaněk (41. Mazouch) – Kutner, D. Vaněk (61. Hájek). Trenér Hajič.

Nejlepší hráč: Červenec

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Vzhledem k faktu, že po pohárových zápasech jsme v soutěži pokaždé prohráli, jsem s bodem celkem spokojený. Podle postavení v tabulce jsme ale pomýšleli na tři body, vzhledem k průběhu zápasu však bereme i remízu. Domácí byli na svém úzkém a hrbolatém hřišti živější, naše hra byla naopak neurovnaná. Sice jsme vedli 1:0, ale soupeř zaslouženě vyrovnal a potom jsme tahali za kratší konec. Bod z venku je tedy pro nás dobrý.“


FC Rokycany – SK Otava Katovice 1:1 (0:0)

Góly:  63. (pen.) Pražský - 85. (pen.) Uher. Rozhodčí: Suchánek - Karrmann, Čáka. ŽK: 1:6 (Lehký – Chylík, Janoch, Uher, Štěch, Motl, Kotrba). ČK: 1:0 (29. Hereit). Diváků: 150.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Chylík – L. Bálek (73. Sládek), Štěch, Kotrba, Motl – Uher, Habor. Trenér Šroub

Nejlepší hráči: Motl, Uher

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Bod z Rokycan má svoji váhu a bereme ho. Domácí hráli od třicáté minuty v deseti lidech, přesto jsme dali vyrovnávací branku až v závěru z penalty. Ve výsledku tedy můžeme být spokojeni. Zápas byl vyrovnaný, v prvním poločase ale bez šancí. Ve druhé půli jsme byli prvních zhruba patnáct až dvacet minut lepším týmem. Zápas jsme mohli rozhodnout, paradoxně ale v době našeho největšího tlaku jsme zahráli ve vápně rukou a soupeř dal z penalty vedoucí gól. Jsem rád, že jsme nesložili zbraně a hnali se za vyrovnáním, které nakonec přišlo rovněž z penalty po faulu na Vladimíra Uhra. Nakonec jsme rádi, že jsme vyrovnali, protože už to vypadalo všelijak. Bodu z Rokycan si ceníme.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Petřín Plzeň 4:1 (2:1), 43. a 52. (pen.) Renza, 25. Skopový, 55. Pecháček - 20. Vodrážka.

TJ Jiskra Domažlice B - SK Hořovice 3:1 (1:1), 42. Jahn, 64. Korelus, 91. Černý - 31. Vostárek.

SK Klatovy 1898 - FK Komárov 4:0 (1:0), 34. Presl (pen.), 49. Vacek, 81. Holík, 90. Janda.

FK Viagem Příbram B - SK Horní Bříza 2:1 (1:0), 41. Vott, 81. Bálek - 90. Trojanec.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Hana Grundová