Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL Cup: Soběslav trápila exligistu až do konce

 
úterý, 18. října 2022, 19:48

Soběslav – Téměř hodinu vydržel divizní Spartak Soběslav držet s druholigovou Karvinou příznivý výsledek. Loňský účastník nevyšší soutěže šel do vedení až v 55. minutě po sporném momentu. V samém závěru statečně bojující spartakovci vsadili na hru vabank a Nigerijec Durosinmi svým druhým gólem zpečetil postup favorita.

V divizi devátá Soběslav se prokousala do 3. kola poháru přes Jankov, Písek a Přeštice. Los jim přiřadil dalšího soupeře až od polských hranic.

Na druholigového protivníka zavítalo do hlediště téměř šest stovek diváků a sledovali zajímavý souboj.

Favorit se dlouho nemohl střelecky prosadit, Soběslav vsadila na defenzivu a dobře organizovanou obranu. Dvacetiletý brankář Spartaku Červenec se vyznamenal při pokusech Rezka a Ciencialy.

Na bezgólový stav reagovali trenéři moravskoslezského týmu trojnásobným střídáním v poločasové přestávce a sázka na čerstvou sílu vyšla hostům dokonale.

Karviná ve druhém dějství přidala na otáčkách a zatlačila domácí do vlastní šestnáctky. V 56. minutě střídající Afričan Durosinmi skóroval po souboji s brankářem Červeným, který otřesený zůstal ležet na zemi.

Soběslavská obrana odolávala nájezdům Karviné až do posledních minut, kdy otevřela zadní vrátka a hosté udeřili podruhé. Opět se prosadil vysoký nigerijský útočník Durosinmi. Rozhodčí Vokoun nastavil čtyři minuty, během nichž uviděl domácí Šabart (uveden v zápisu jako lékař) na střídačce červenou kartu za protesty ohledně neodmávaného ofsajdu.  

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „My jsme spokojení, přišlo hodně diváků a vytvořili skvělou kulisu. Chtěli jsme s Karvinou stačit běhat a držet napjatý stav co nejdéle, což se podařilo. Pak přišel, z našeho pohledu, kontroverzní gól po faulu na našeho brankáře, ale platil. Chtěli jsme s tím ve zbývajících dvaceti minutách ještě něco udělat, z brejku do otevřené obrany jsme ale inkasovali, možná z ofsajdu, gól na 0:2. Karviná tedy rozhodla v úplném závěru a my můžeme být spokojení. Nemáme se za co stydět.“

FK Spartak Soběslav – MFK Karviná 0:2 (0:0)

Góly: 56. a 90. Durosinmi. Rozhodčí: Vokoun – Leška, Šafránková. ŽK: 3:3 (Kubart, Boháč, Kutner – Soukeník, Durosinmi, Málek). ČK: 1:0 (90. Šabart – zdravotník). Diváků: 547.

Soběslav: Červenec – Hromada, Zeman (70. Bříza), Boháč, Větrovský (66. Maršík) – Mazouch (59. Pavlík), Kubart, Bouchal, F. Vaněk – Kutner, Hájek (59. Vrána). Trenér Hajič.

Karviná: Ciupa – A. Krčík, Soukeník (46. Kokovas), D. Krčík, Rolinek – Boháč (70. Motyčka), Teplan – Rezek (46. Málek), Memić, Cienciala – Zych (46. Durosinmi). Trenér Hejdušek.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle