Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Béčko Dynama spustilo kanonádu, derby v Táboře pro Hradec

 
neděle, 8. května 2022, 20:55

Čechy – V divizi nestačila Soběslav na suverénní a stále neporažené Přeštice, které v odvetné části neztratily ani bod. Vítěznou šňůru prodloužily i proti spartakovcům a od historického postupu do třetí ligy je dělí už jen jedno kolo. Dynamácká rezerva si zastřílela s posledním Berounem, když se činili Malecha (3 góly) s Haisem (2), který zařídil dvě penalty. Černobílí udrželi druhé místo. Katovice doma porazily po boji Doubravku zásluhou dvougólového náskoku z první půle. Hradečtí v derby s nevýrazným Lomem ukončili černou sérii sedmi zápasů bez výhry. Na táborské Svépomoci zabodovali přičiněním kanonýra Tomana a slavili druhé jarní vítězství.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 24. KOLE DIVIZE A


FK Robstav Přeštice – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:0)

Góly: 24. Mudra, 75. Kraml - 87. Vaněk. Rozhodčí: Kyncl - Doubek, Suchánek. ŽK: 0:2 (Boháč, Hoffmann). Diváků: 150.

Soběslav: Dudák – Pavlík, Zeman, Boháč, Hromada – Podhradský (69. Dvořák), Bouchal, Hoffmann, Vaněk – Kutner (77. M. Mazouch), Hájek. Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Bouchal.

Roman Hřib (asistent trenéra Soběslavi): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a hned jsme měli příležitost zakončit. Pak jsme 20 minut dobře bránili. Následně po naší chybě jsme inkasovali. Opět jsme si vytvořili možnost zakončení, možná se dala pískat i penalta…Ve druhé půli jsme navázali podobně, dobře jsme se posouvali. Vytvořili jsme si jednu další šanci, ale nedali. Po další chybě při zakládání útoku jsme přišli o balon a soupeř krásně vykombinoval a zakončil. Ke konci se nám povedlo snížit Vaňkem z trestného kopu. Musíme kluky pochválit, soupeř byl velice kvalitní. Nejsme spokojeni s výsledkem, ale s přístupem ano.“


SK Dynamo Č. Budějovice B – Český lev-Union Beroun 6:0 (2:0)

Góly:  39., 76. a 81. (pen.) Malecha, 19. a 90. Hais, 71. (pen.) Bečvář. Rozhodčí: Kříž - Duda, Mazanec.  ŽK: 1:1 (30. Pařízek – 80. Knyazev). Diváků: 60.

Dynamo B: Kerl – Šimoník (88. Matuška), Bízek, Brabec, Pineau – Pařízek, Pravda, Malecha – Bečvář (80. Trmal), Hais, Polanský (75. Šestauber). Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: Malecha, Hais.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Utkání dopadlo tak jak jsme potřebovali. Dařilo se nám výsledkově i herně, takže můžeme být spokojeni. Možná jsme odehráli herně i lepší zápasy, ale nepodařilo se nám to vyjádřit brankově. Tentokrát hráči k dobrému výkonu přidali také góly.“  


SK Otava Katovice – SK Senco Doubravka 2:1 (2:0)

Góly: 9. Uher, 45. Požárek – 85. Roubal. Rozhodčí: Štefan - Fišer, Novotný. ŽK: 1:2 (D. Bálek – Krejčí, Roubal). Diváků: 337.

Katovice: Švehla – Hnídek, Cibulka, Janoch, Motl – Repa, Kotrba, Kadula, L. Bálek (71. D. Bálek) – Uher (90. Květoň), Požárek (81. Pavlovič). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým..

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Po nevydařeném zápase v Chebu jsme chtěli zvítězit a povedlo se. Doubravka se ale představila ve výborném světle a byl to opravdu těžký zápas. Šancí jsme si vytvořili opět hodně, ale díky hostujícímu brankáři se bojovalo o body až do poslední minuty. Kluci to odmakali a zaslouží znovu pochvalu, stejně jako naši skvělí fanoušci.“


TJ Sokol Lom – FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (1:2)

Góly: 38. (pen.) Musiol - 2. a 34. Toman. Rozhodčí: Vnuk - Nejedlo, Zoufalý. ŽK: 3:3 (Grobár, Frizoni, Musiol – Mischnik, Škarda, Fical). Diváků: 120.

Lom: Matoušek – Madar (75. M. Rabiňák), Mácha, Vysušil (58. Kavka) – Novák, Slavík, Šimák, Grobár, Janů – Musiol, Frizoni. Trenér Císař.

J. Hradec: Hňup – Blažek, Škarda, Koktavý, Šmíd – Waník, Mischnik, Votava (83. Králíček), Distel (87. Fical), Vaš – Toman (67. Strejček). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Šimák – celý tým.

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „Co k tomu říct, hned v první minutě jsme dostali gól. Vlastně jsme ho soupeři darovali, tak jako většinu gólů, které na jaře dostáváme. Jindřichův Hradec pak zalezl dozadu a my jsme jeho obranu marně dobývali. Pak jsme opět po naší chybě dostali druhý gól. Nehrajeme v pohodě, a pokud prohráváme, nemáme sílu vývoj utkání otočit. My góly dáváme těžko, naopak snadné branky dostáváme. Ve druhé půli hráči bojovali, bylo na nich vidět odhodlání s výsledkem něco udělat, ale naše akce prostě nedokážeme zakončit. Tlak tam z naší strany byl, tutovou šanci jsme si ale nevypracovali. Je to v poslední době z naší strany zmar.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Hráli jsme odpovědně zezadu a tentokrát jsme v zápase neprohrávali. Hned v první minutě se nám povedl rychlý brejk zakončený gólem, což nás povzbudilo. Chtěli jsme hrát na brejky a tato taktika nám vycházela, neboť ještě v prvním poločase jsme přidali druhý gól. Pak nám rozhodčí nezapískal jasnou penaltu, kterou neviděl snad jenom on. Naopak ji nařídil proti nám, podle mého názoru ale byla odpískána správně. Ve druhém poločase jsme pokračovali v naší hře na rychlé brejky a vedení už jsme se štěstím ubránili. Hráči si ale sáhli na dno sil.“


Ostatní zápasy

FC Viktoria Mariánské Lázně – SK Hořovice 0:1 (0:0), 90. Polák.

FC Rokycany – TJ Tatran Sedlčany 6:0 (3:0), 29. a 65. Černý, 7. Brotánek (vlastní), 44. Matas, 60. Kramer, 88. Titl.

SK Klatovy 1898 – FK Hvězda Cheb 4:2 (1:2), 40. Lukeš, 66. Marek, 67. Zajíček, 90. Šoul - 25. Eisenreich, 45. Beneš.

TJ Slavoj Mýto – SK Petřín Plzeň 1:0 (0:0), 69. (pen.) Buršík.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle