Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom bral doma s Petřínem jen bod

 
pondělí, 11. dubna 2022, 19:17

Tábor – Fotbalisté Lomu nevyužili ve 20. kole divize výhodu domácího prostředí naplno a s Petřínem Plzeň se rozešli smírně 1:1.

Domácí vstoupili do utkání náporem a úvodní tlak využil ke vstřelení branky už v 7. minutě Zbyněk Musiol. Šimákův trestný kop se odrazil k lomskému kanonýrovi a ten byl připravený dorážet.

Petřín se postupně začal vymaňovat z domácího sevření a po čtvrthodině z brejku poprvé zahrozil. Ve 23. minutě pak přišel vyrovnávací gól. Domácí obrana se ve vápně dopustila faulu a Adam Kohout penaltu bezpečně proměnil.

Plzeňští byli dál nebezpeční a jednu z jejich akcí zastavilo až břevno domácí brány. Také hosty však zachránila branková konstrukce. Ve 38. minutě ukořistil aktivní Zbyněk Musiol ve vápně míč, ve vyložené šanci ale pálil jen do tyče.

Druhá půle již změnu skóre nepřinesla. Hosté trefili pouze tyč a jeden gól jim nebyl kvůli ofsajdu uznán. Lomu se naskytla šance v závěru, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen plzeňský Klich, to už ale do konce zbývalo jen necelých pět minut.

Zápas se sice dohrál před bránou Západočechů, avšak bez výraznějšího ohrožení gólmana Suchého.

Marek Císař (trenér Lomu): „Remíza je spravedlivá pro obě strany. Bylo to vyrovnané a bojovné utkání. Po vyloučení hostujícího hráče jsme ještě měli dvě dobré šance, ale Do Trung ani netrefil bránu. Oba týmy si tak zaslouženě body rozdělily. Vzhledem k průběhu utkání a k tomu, jakou máme marodku, ten bod bereme.“

TJ Sokol Lom - SK Petřín Plzeň 1:1 (1:1)

Góly: 7. Musiol - 23. Kohout (pen.). Rozhodčí: Fencl - Eibl, Brom. ŽK: 1:1 (Šimák - Klich). ČK: 0:1 (86. Klich). Diváků: 110.

Lom: Matoušek - Janů, Slavík, Mácha, J. Rabiňák - Novák, Šimák, Grobár, M. Rabiňák (63. Do Trung) - Musiol, Frizoni. Trenér Císař.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař